Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha MusicCast WXAD-10 - ktokolwiek miał? Ktokolwiek testował?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha MusicCast WXAD-10 - ktokolwiek miał? Ktokolwiek testował?

Hej,

Od dłuższego czasu szukam streamera/daca, który miałby uzupełnić mój zestaw stereo. Marzeniem byłoby zbudować konkretny wzmak klasy D od razu z modułem BT i DAC ale to jest śpiew przyszłości. Może na zimowe wieczory. W chwili obecnej coraz bardziej doskwiera mi brak właśni funkcji sieciowych.

Bez mintrężenia Harman Kardon HK 3490 to solidny klocek o pięknym design ale w temacie wbudowanego DAC cięzko pisać w superlatywach. Nie wiem czy to jest kwestia źródła ale często zdarzały się trzaski albo dziwne "ugwałcanie" dźwięku w szczególności w filmach (ostatnio zaobserwowałem to w Władcy Pierścieni z NETFLIX). Nie wiem w czym jest rzecz. Sprawdzałem również z Xiamoi Box TV 3 (jakc -> 2 RCA) ale jakość dźwięku jest słyszalnie gorsza niż po DACu.

Zatem czy możecie się wypowiedzieć na temat tej Yamahy? Biorę pod uwagę złożenie sobie klocka do końca roku (Oskar29 - nie martw się klasa D będzie u mnie w pokoju do końca roku

Myślałem nad:
    Yamaha A-S 700
    Yamaha CD-NT670 D

Lub
    Yamaha A-s 500
    Yamaha WXAD 10
    Yamaha CD 300 lub CD 500

Miałem okazję słyszeć model A-S 700 i przypadł mi bardzo do gustu (A-S500 brzmi bardzo podobnie więc też powinno być ok).

tu chyba szybciej Ci ktoś odpisze jak napiszesz jaki DAC jest w środku.. - a od tego zależy czy warto czy nie warto w to iść..

jezeli chcesz zrobić podmianę ze wzmacniaczem i te 120W z HK są wystarczające.. to ten temat Cię może zainteresować:
    https://diyaudio.pl/showthread.php/3...l=1#post533660
    Niektóre "zabawki" to DAC, BT, Wzmacniacz w jednym.

np. https://e1dashz.wixsite.com/index/hifitoy

Skomentuj

Wiesz Harmana już pogoniłem :) zatem i tak czeka mnie zakup. Dziwią mnie tak dobre opinie o tym WXAD 10. Kilka osób nawet porównoało go do sprzętu za 3-5 tyś złotych. Nie wiem czy to w przypływie euforii czy faktycznie to tak dobrze i POPRAWNIE gra. Nie oczekuję cudów ale taki zestaw Yamaha A-S 500 + CD 500 + WXAD 10 bym przytulił :)

Skomentuj

Czaruję...
      X