Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa końcówki Rotel RB-1510

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa końcówki Rotel RB-1510

Na początek muszę się przywitać. Na forum od teraz ale przeglądałem go już od dłuższego czasu.
    Niestety żaden ze mnie konstruktor (no może kabli audio co najwyżej:)
    Powodem tematu jest końcówka RB-1510, którą mam uszkodzoną.
    Zapala się niebieskie podświetlenie i dioda czerwona a potem po ok. 10s. pulsują obie, brak dźwięku.
    Wzmacniacz jest cyfrowy co komplikuje sprawę (a na pewno dla lokalnego serwisu w Bydgoszczy gdzie tylko zdiagnozowali uszkodzenie przetwornicy i nie podjęli się naprawy - chyba na szczęście).
    Końcówka mi odpowiadała brzmieniowo i mocowo, potrzebuję coś takiego, zatem chciałbym ją przywrócić do sprawności. Pytanie czy znacie kogoś kto to naprawia, czy to wogóle opłaca się czy np. budować od nowa na tej obudowie.
    Końcówkę mam wystawioną, bo po serwisie się poddałem ale w sumie nie zależy mi na jej sprzedaniu...
    https://allegrolokalnie.pl/oferta/ro...510-uszkodzony
    Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Obawiam się, że naprawa może być trudna jeśli w ogóle możliwa ze względu na dużą integrację modułów ICE Power na bazie których jest ten wzmacniacz zrobiony.
    Uroki nowej technologii :)
    Pozostaje kupno nowego modułu i wymiana :)

Skomentuj

Miałem kiedyś w łapkach moduł od subwoofera B&W ( właśnie icepower bang-olufsen) i oznaczenia na elementach były zeszlifowane , brak serwiówki i temat zamknięty.
      Osoba nie mająca wiedzy i sprzętu nie ma szans aby to ruszyć .
      Nawet serwis uciekają od takich zadań .

Skomentuj

Ok, rozumiem. Wzmacniacz jednak zlicytowany...może ktoś coś wyrzeźbi albo wrzuci jakieś inne bebeszki.
        A coś jest ciekawego co byście polecili z końcówek DIY, co gra podobnie jak ICE (krótko dość głęboko sprężyście w dole, wyrównana średnica, swobodnie łagodnie ale detalicznie w górze)?

Skomentuj

Inny icepower? [emoji6] ostatnio trochę modułów sie kupuje.. np. 1200as2

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Czaruję...
          X