Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa aktywnych ochronników uszu 3M

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naprawa aktywnych ochronników uszu 3M

Hej,

Moje ochronniki uszu (3M™ PELTOR™ ComTac XPI) stwierdziły chyba, że już się wysłużyły choć niewiele ich używałem.

Po założeniu i włączeniu słychać było przez chwilę stopniowo zanikający dźwięk/pisk (sinus ?) po czym przestały zupełnie reagować :/

Napisałem do serwisu, ale narazie brak odzewu z resztą pewnie koszt będzie taki, że lepiej kupić nowe

W środku płytka zalana przeźroczystą masą (foto)

Da radę to jakoś naprawić poza autoryzowanym serwisem ? Miał ktoś z tym styczność ? Jakieś podejrzenia co mogło się stać ?

Rafal

Istnieje szansa, że któryś przewód się złamał, co w sumie jest częstym przypadkiem w słuchawkach, gdyby ubiło się coś od strony elektroniki, to raczej ciężki temat w przypadku takiego SMD zalanego glutem i braku schematów.

Skomentuj

Umówiłem wizytę u elektronika lokalnie by spojrzał czy coś da rade zrobić, ale to po powrocie do PL z urlopu.

Serwis 3m krzyczy "w najgorszym wypadku 600 netto, diagnoza 120 netto", niby słuchawki minimum 1500 warte, ale nadal sporawo jak za naprawę ...

Muszę się zastanowić czy warto, zawsze mogę wrócić do poprzednich które leżą w szafie (MSA Sordin Supreme), lub po prostu kupić nowe i mieć gwarancję etc
      Last edited by gi; 02.03.2020, 14:39.

Skomentuj

Czaruję...
      X