Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na podstawie Creativ P580

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

do tego wzmacniacza potrzebujesz tylko trafo 2x24V 150-125W cena około 60zł i radiator do odprowadzania ciepła z układu scalonego jeśli go kupisz to przynajmniej 20zł musisz liczyć ale najlepiej wyciągnąc z jakiegoś starego sprzętu.koszt gotowego układu irka http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0 końcówka mocy(okoł 70W przy 4ohm) + filtr aktywny + zasilacz(wszystko na jednej płytce)=63zł najlepiej zagadaj z irkiem na priva jeśli sie zdecydujesz, do tego LW800 około 35zł i razem ze skrzynią zamkniesz się w 200zł jeśłi zrobisz ją sam to jeszcze ci na browara zostanie:)a napewno ten subik zrobi dużo więcej zamieszania niz sub z creativa.Mozesz kupić "normalny wzmacniacz" ale za tą cene to wielkiego wyboru nie masz a gdzie tam jeszcze kolumienki do tego to przecież tez kosztuje, ja na twoim miejscu na początek tego suba bym zrobił i używał jako dodatek do creative, ale to jest tylko moje zdanie zrób jak uważasz.
    POZDRO

Skomentuj

Czesc, ja zamieszam Ci troche w głowie:) :proponował bym jakiegos ARN-a 266/05/04 kosztuje okolo 50 zł z przesyłka z allegro do tego obudowe zamknieta 35-40 litrów i wzmacniacz na TDA7294 od Irka i mysle ze bedzie dobrze zastanów sie, zasymuluj w WINISD i sam wybierz co lepsze dla Ciebie, pozdrawiam.

Skomentuj

Dostałem podpowiedz, że jednak np. stx jakis 20 cm bedzie mi dobrze gral na tym wzmacniaczu z subwoofera z creativow w jakeijś 21 l obudowie, na ile to będzie realne ?

Skomentuj

To co mówisz jest nierealne. Wzmacniacz ma 17W jak powiedzialeś, 20 stx maja minimalnie 80w (model GDN-20-80-4-SC). Nie ma siły żeby taki wzmacniacz napedził głosnik 80 wat nie mówiac juz o stx-ie GDN-22-120-4-SC. Lepiej zostan przy tym LW 800 w obudowie br albo ARN w zamknietej i wzmacniacz na TDA minimum. podrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez eXe
            Dostałem podpowiedz, że jednak np. stx jakis 20 cm bedzie mi dobrze gral na tym wzmacniaczu z subwoofera z creativow w jakeijś 21 l obudowie, na ile to będzie realne ?
            Moze mie bedzie za dobrze gral ale na pewno lepiej niz ten z creative. Podlaczalem juz kiedys 14cm i 20cm starej serii STXa i bylo w miare ok przy cichym sluchaniu. Ale to bylo dawno temu. Lepiej dac TDA od razu jak masz kase.

Skomentuj

17 W ma głośnik niskotonowy :) Prosił bym o więcej wypowiedzi czy warto inwestowac w takie cos :)

Skomentuj

nie warto..... nie ma co kombinowac ja zawsze mowie "z gowna bata nie ukrecisz" wiec lepiej zacznij robic cos od podstaw!!

Skomentuj

No dobrze tylko mi chodzi o zrobienie czegoś takiego abym bezpośrednio do karty muzczynej biegło tylko kabel od woofera a normalne głośniki były doczepione do woofera tak jak mam to teraz.

Skomentuj

normalne głośniki
                    zaleszy jak to rozumiesz, czy masz w planie robic jakies monitory czy zostawic te plasticzane........

Skomentuj

Powiedzmy 15 W od wierzy starej drewniane :P

Skomentuj

ty sobie jeja robisz z nas tutaj?? to ci sie cos popieprzylo chyba, w najmniejszym stopniu nie znasz obowiazkowej tutaj teorii a do tego za 150zl chcesz zrobic zestaw 2.1 czlowieku wez sie wyspij lepiej dobrze ci zdrobi bo za 150zl to mozesz sobie zamowic u irka pojedynczego TDA7294 dokupic transformator i akorat bedzie 150zl zastanow sie moze troche...... zobaczsobie podlogowki Yoshiego 2 male podlogowki na TVM'ach kosztowaly 500zl i bardzo duzo wlasnej pracy i inwencji..... a tak wlasciwie to po co ci subwoofer do pokoju 12m kw?? ja mam taki sam pokoj i dopoki nie bede mial wiekszego pokoju sub jest rzecza w nim bezuzyteczna, w taki pokoju trudno o dobre stereo a ty zabierasz sie za 2.1 nie majac zielonego pojecia o tym, troche szacunku i pokory..... najpierw poczytaj troche a pozniej bierz sie za projekty.....

Skomentuj

Nie wiem wisnia czy przeczytałeś temat ale chciałem się spytac o przeróbkę a nie zrobienie nowych głośników, a że od tego wyszło zbudowanie swojego subwoofera to nie moja wina, mam dużo pokory i odrazu powiedziałem, że się na tym nie znam. POPROSTU CHCIAŁĘM PRZEROBIĆ SWÓJ ZESTAW więc jak Ci to nie odpowiada i nie masz dla mnie żadnej rady to nie pisz tutaj postów, proste. I nie chce jakiegoś super zestawu tylko coś troche lepszego niż to co mam wiec trochę wyluzuj.

Skomentuj

Chłopaki nie szalejta,nie tędy droga.Na spokojnie trzeba temat rozgryźć.

Skomentuj

Czaruję...
                            X