Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory 2d pod RS Tube amp MK II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory 2d pod RS Tube amp MK II

Dzień dobry.

Jestem w trakcie składania kitu wzmacniacza lampowego reduktora szumu. Nie znając się kompletnie na budowie głośników, początkowo chciałem złożyć z dostępnych projektów diy. Niestety budżet na same kolumny mam niewielki jak na razie chciałbym przeznaczyć maksymalnie 900zł. Przejrzałem wiele projektów na głośnikach stx, ale zdarza się że dany głośnik jest już niedostępny, przez co trzeba innej zwrotnicy, litrażu obudowy.
    Przeszukując dalej fora myślałem już o kupnie sprawdzonych modeli kolumn takich jak:
    -Acoustic Energy Aegis 1
    -Tannoy mercury 2
    -B&W dm 602 S2
    Pytanie brzmi w którą stronę iść? Może ktoś z was ma lepsze propozycje pod ten wzmacniacz?
    Docelowo będą grały głównie w bliskiej odległości, czasem zdarzy się odpalić jakiś film. Muzyka, której słuchaj no jest różnorodna jakoś staram się nie ograniczyć do konkretnych gatunków. Czego słucham najwięcej: post rock, Black metal, rap, jazz.

Pozdrawiam!

Może to Cię zainteresuje:
    https://www.olx.pl/oferta/stylowe-ko...9-IDHI6tV.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Stok3R Zobacz posta
      Dzień dobry.

Jestem w trakcie składania kitu wzmacniacza lampowego reduktora szumu. Nie znając się kompletnie na budowie głośników, początkowo chciałem złożyć z dostępnych projektów diy. Niestety budżet na same kolumny mam niewielki jak na razie chciałbym przeznaczyć maksymalnie 900zł. Przejrzałem wiele projektów na głośnikach stx, ale zdarza się że dany głośnik jest już niedostępny, przez co trzeba innej zwrotnicy, litrażu obudowy.
      Przeszukując dalej fora myślałem już o kupnie sprawdzonych modeli kolumn takich jak:
      -Acoustic Energy Aegis 1
      -Tannoy mercury 2
      -B&W dm 602 S2
      Pytanie brzmi w którą stronę iść? Może ktoś z was ma lepsze propozycje pod ten wzmacniacz?
      Docelowo będą grały głównie w bliskiej odległości, czasem zdarzy się odpalić jakiś film. Muzyka, której słuchaj no jest różnorodna jakoś staram się nie ograniczyć do konkretnych gatunków. Czego słucham najwięcej: post rock, Black metal, rap, jazz.

Pozdrawiam!
      Kup sobie Acoustic Energy Aegis EVO 1, konieczne wersję EVO. Miałem te kolumny z podobnym wzmacniaczem lampowym i grało to znakomicie. Wejdź też sobie na forum AS i poczytaj o tym wzmacniaczu w dziale lampa. Niestety Reduktor Szumu nie popisał się w tej konstrukcji i jest tam kilka baboli do poprawy.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
        Dzięki za podlinkowanie

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
          Dlaczego w jednej kolumnie głośniki są "krzywo" zamontowane?

Skomentuj

Czaruję...
          X