Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam poszukuje amplituner z wyjściem pre-out

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam poszukuje amplituner z wyjściem pre-out

Witam poszukuję ampituner z wyjściem pre out i pilotem. Wzmacniacz ma służyć tylko do wysterowania końcówki mocy . Nie będą podpinane pod niego głośniki . Najtaniej jak się da max do 600zł . Jakieś ciekawe propozycje ? :)

Jakie wejścia Cię interesują?
    Jak planujesz pod TV to może z HDMI ARC będzie się uruchamiał z telewizorem i sterował pilotem od tv.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
      Jakie wejścia Cię interesują?
      Jak planujesz pod TV to może z HDMI ARC będzie się uruchamiał z telewizorem i sterował pilotem od tv.
      Pod wzmacniacz ma być podłączony : tv , gramofon przez rca i subwoofer .
      Last edited by MatGda; 11.02.2021, 20:25.

Skomentuj

z takim budżetem w mojej opinii się nie da tego zrobić dobrze. Preamp do gramofonu - jaki MC czy MM oba? Jeżeli posiadasz dobrej jakości końcówki a widocznie tak jest - idź drogą pojedynczej odpowiedzialności - kup jedną rzecz, która robi coś naprawdę dobrze. Ostatnio słuchałem przedwzmacniacza gramofonowego w integrze Technicsa i to jest tragedia, nie wiem jak jest w AVR ale też może być rożnie z tym - możesz być zawiedziony. A może procesor https://www.audioholics.com/av-pream...va-umc-1-video niestety trudno z dostępnością tego na polskim rynku, ewentualnie jak dołożysz to szukaj wyższej klasy amplitunerów z wyjściami i wszystkim na pokładzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez GTK Zobacz posta
          z takim budżetem w mojej opinii się nie da tego zrobić dobrze. Preamp do gramofonu - jaki MC czy MM oba? Jeżeli posiadasz dobrej jakości końcówki a widocznie tak jest - idź drogą pojedynczej odpowiedzialności - kup jedną rzecz, która robi coś naprawdę dobrze. Ostatnio słuchałem przedwzmacniacza gramofonowego w integrze Technicsa i to jest tragedia, nie wiem jak jest w AVR ale też może być rożnie z tym - możesz być zawiedziony. A może procesor https://www.audioholics.com/av-pream...va-umc-1-video niestety trudno z dostępnością tego na polskim rynku, ewentualnie jak dołożysz to szukaj wyższej klasy amplitunerów z wyjściami i wszystkim na pokładzie.
          Przedwzmacniacz do gramofonu już mam . Gramofon podłączam do przedwzmacniacza a przedwzmacniacz do sygnału w amplitunerze .
          Szukam aplitunera z pilotem który ma mimum dwa wejścia rca , obsługe subwoofera i wyjscie pre out.
          Last edited by MatGda; 12.02.2021, 08:30.

Skomentuj

To ma być stereo czy KD ?

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
              To ma być stereo czy KD ?
              Wyjść głośnikowych nie będę używał . Ale musi mieć pilot, dwa wejścia rca , wyjście subwoofer i wyjście pre out do wysterowania końcówki mocy.

Skomentuj

A odpowiedź na moje pytanie ?
                Kino domowe czy stereo ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja mam TX-8050 ,raczej by spełnił Twoje oczekiwania jeśli ma być do stereo.

Skomentuj

A odpowiedź na moje pytanie ?
                  Kino domowe czy stereo ?

Ja mam TX-8050 ,raczej by spełnił Twoje oczekiwania.
                  stereo

Tak bym miał to podłączyć ? ---> fot

Tylko on chyba za drogi , max co moge wydać to 1000zł.
                  Last edited by MatGda; 12.02.2021, 09:24.

Skomentuj

TV lepiej po optyku.
                    A jak masz preampa do gramofonu to gramofon pod któreś wejście liniowe.
                    Last edited by toopcool; 12.02.2021, 09:25.

Skomentuj

TV lepiej po optyku.
                      Tylko on chyba za drogi , max co moge wydać to 1000zł.

Skomentuj

To jak stereo to odpuść kino domowe, tylko szukaj jakiegoś przedwzmacniacza stereo który załatwi ci regulację głośności i wybór źródeł, z tv wyjdź optykiem na jakiegokolwiek daca (tanie i sensowne co możesz poszukać to coś na pcm5102)

Skomentuj

Prosił bym bardziej o podanie konkretnych Marek i modeli sprzętów które mógł bym użyć w tym celu . Dziękuję za pomoc

Skomentuj

Czaruję...
                          X