Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz antenowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz antenowy

Witam!

Szukam sprawdzonego schematu do wzmacniacza radiowego. Posiadam antene dookulna zewnętrzną, jest tylko symetryzator, bez zadnego wzmocnienia. Ogólnie radia dobrze odbieram, ale mieszkając w Czętochowie mam niekiedy problemy z odbiorem radia Planeta FM (95,1 Katowice). Posiada może ktos jakiś prosty sprawdzoy schemat takowego wzmacniacza??Lub czy do takiego rozwiazania możliwe jest zastosowanie anteny kierunkowej??? Jeśli tak to jakiej?

Jęsli ktoś coś podobnego robil lub ma to proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Moj @ : ruthi7@o2.pl - jak by ktoś coś miał to moj adres...

przejdz sie jakiegos elektrycznego w miescie i tam powinni miec jakies wzmacniacze antenowe, przynajmniej u nas maja odwiedz sobie cyfronike itd ...o ile wiem to nie jest to az taki droga sprawa

Skomentuj

nie ma sensu robić. to wbrew pozorom dość trudne zagadnienie dla początkującego (ktoś doświadczony nie pytał by o schemat, tylko skleił na poczekaniu na tym co ma). technika wcz wymaga nie tylko dobrego schematu, ale zachowania/transformacji impedancji, odpowiedniego odkłucania i ekranowania,
      gotowy wzmacniacz z zasilaczem kosztuje kilkanaście pln.

Skomentuj

Na allegro są za 25 zł takie ze wzmocnieniem 30dB. Ja posiadam jakiś stary, wielki, niemiecki wzmacniacz z regulowanym wzmocnieniem do 38dB - no pod nim to odbieram co chcem

PozdroO

Skomentuj

Czaruję...
        X