Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KTo wie ile ta kostka kosztuje?? TDA8924 2*120W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

KTo wie ile ta kostka kosztuje?? TDA8924 2*120W

Czy ktoś orientuje się ile takie cudo może kosztować?? Ew gdzie mozna zkaupić moduły na tym wzmacniaczu czy jakiekolwiek info na ten temat będę wdzięczny. Pozdrawiem

Ps jak ktoś chce się z tym bliżej zapoznać to klik link
    http://www.semiconductors.philips.co.../TDA8924_1.zip

witam,na pierwszy żut oka to bardzo ciekawa kostka ale nie wiem czy zwruciłeś uwage że to 2x120W masz przy 2ohm i do tego przy 10% znieksztalceń!-więc ogulnie to nie ma jakiś świetnych parametrów, a do tego to może być ja cięzko kupic(poszperałem z ciekawości troche w sieci i nic kąpletnie nie znalazłem oprucz tej noty katalogowej)a jeśli nawet ją znajdziesz to prawdopodobnie będzie kosztować dużo więcej niz dwie kostki TDA7294 które ogulnie to w niczym nie ustępują tej jednej kostce, a do tego są sprawdzone,tanie i szeroko dostępne, nie wiem poprostu czy ma sens robienie czegoś na tej kostce no chba że dla pruby co to jest,lub dla własnej satysfakcji że ma się coś innego, ale to oczywiście tylko moje zdanie.
    POZDRO

Skomentuj

Na moce wzmacniaczy z reklam trzeba patrzec z przymruzeniem oka.
      Po pierwsze to wzmacniacz w clasie D pozaty jego maksymalne zasilanie to tylko +-30V co w praktyce da moc wyjsciowa dochodzaca do 2x50W/4omach. Jesli bedzie pracowal w mostku a moze nawet przy 4omach mozna sie spodziewac mocy rzedu 200W a to juz jest cos. Do tego wysoka sprawnosc czyli maly radiator. O jakosci raczej nie ma co gadac.

Skomentuj

ja tez bardziej jako ciekawostke to traktuje, zwłaszcza ze to jest kostka SMD. Nspewno bedzie to droższe niż tda7294, to wiem. ale może to być niezła alternatywa gdzieś gdzie jest niewiele miejsca...Oczywiscie zabawy z tym więcej ale może jest ona opłacalna.

Skomentuj

Czaruję...
        X