Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja glosnosci - jaki uklad?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regulacja glosnosci - jaki uklad?

Witam,
    szukam jakiegos dobrego ukladu do regulacji wzmocnienia ktory koniecznie wspolpracowac musi z potencjometrem 10k. Cena takiego ukladziku nie powinna byc wyzsza niz 10 zl.

Prosze o jakies nazwy
    Dzieki

Za 10zł to nie ma takiego ukladu. 18zł kosztuje potencjometr ALPS albo Picher od głośności.

Skomentuj

a 5zł Noble z allegro, który ma taki sam rozrzut jak ten Alps za 18zł

Ale mi się wydaje, że koledze chodziło o przedwzmacniacz aktywny, a nie o pasywkę.

raisq, poszukaj na stronie http://sound.westhost.com/projects.htm#index czegoś co Cię zadowoli.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
        a 5zł Noble z allegro, który ma taki sam rozrzut jak ten Alps za 18zł

Ale mi się wydaje, że koledze chodziło o przedwzmacniacz aktywny, a nie o pasywkę.
        Ja też nie mam na myśli do końca pasywki. Chyba chodziło o VCA, regulację głośności sterowaną napięciowo ze zwykłego potencjometru. Kolega chciał chyba zastąpić zwykły potencjometr regulatorem głośności. Może jakieś TCA730 albo 740A? nie pamiętam dokładnie oznaczenia, ale o straszny syf był bo mocno szumiał! Do zakupów na Allegro trzeba doliczyć koszt przesyłki. No i skąd są te potencjometry za 5zł - może to sample? Ja nie popieram szarej strefy i handlowania samplami!!

Skomentuj

hm, wątpię aby to były sample, oni sprzedali tych nobli już ze 100 sztuk, a tyle sampli raczej by nikt im nie dał ale to jest OT i nie będziemy o tym tutaj rozmawiać.

Skomentuj

Czaruję...
          X