Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 ->MILCZY -> HELP!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TDA7294 ->MILCZY -> HELP!!!

Witam

Mam następujący problem: robiłęm końcówke na TDA7294 wg schamtu poniżej. Wykonałem płytką, poskładełn elementy i... NIC. po podłączeniu zasilania cisza. Zasilam to trafem 2x24V (jakieś 2x33V po wyprostowaniu). Przy włanczaniu wznaka jest lekki stuk w głośniku (bardzo lekki), gdy przyłożę kalel sygnałowy z kompa do IN (masa niepłączona) to głośnik zaczyna cicho buczeć - gdy tetkę masę sygnału IN z masą układu następuje cisza.
    Dodam jeszcze że jest to moja druga taka płytka i że z piersza niemiałęm żadnego problemu - zrobiłem teraz wszystko tak samo jak za pierwszym razem.

HELP!!!
    Załączone pliki

no i jak tu nie usuwać postów...

drogi jasiu, skoro już raz zrobiłeś takie cudo identycznie i działa, to może w tym wypadku jakaś część jest uszkodzona? koniecznie napisz nam która, to jak się tylko podobny post pokaże to od razu będzie gotowa odpowiedź.

Skomentuj

Te posty sa już do znudzenia.Sprawdź czy masz wszystko dobrze zlutowane a jak wszystko sie zgadza wymień tda

Skomentuj

to co piszesz że przy włączaniu jest stuk i że bez masy buczy to wskazywało by na to że wzmak działa, sprubój dotknąć +wejścia palcem jeśli też będzie buczeć to wzmak działa, możesz jescze sprawdzić napięcia na stb. i mute-ale jeśli jest stuk przy włączeniu tzn. że kostka sie włacza.Może to głupio zabrzmi ale masz pewność że na tym kabelku sygnałowym co idzie z kompa jest jakiś sygnał?może coś przez pomyłkę żle podłączyłeś i na tym kabelku nic nie ma bo według mnine to wzmak zachowuje się prawidłowo, chyba że kostkę uszkodziłeś w taki dziwny sposób

Skomentuj

Albo wzmak jest cały czas w trybie mute albo standby

Skomentuj

coolombo:
            To by nie buczal...

Skomentuj

Czaruję...
            X