Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie wzmacniacza ze subwooferem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie wzmacniacza ze subwooferem?

Mam wzmacniacz firmy technics dokładnie model su-v300 on nie ma wyjścia na subwoofer !
    posiadam sub z wzmacniaczem (sub aktywny sam robiłem) wzmacniacz do suba to ten link
    -kupiony na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43497278 ten wzmacniacz do suba ma wejście sygnału z wyjścia wzmacniacza ale jak tak podłączam to słabo słychać a jak podłącze na chinch z kompa (z karty graficznej to wali jak gupi !
    prosze o propozycje podłączenia wzmaka technics su-v300 z subem aktywnym powyżej link z wzmacniaczem którym posiadam do suba!
    głośnik który pośiadam to vk1244 czyli voice kraft może nie zadobry ale mi taki starczy
    POZDRAWIAM

Hmm z karty graficznej powiadasz... ciekawe....
    Co do podłączenia to może jak słuchasz z kompa to daj rozgałęźnik na 2 jack i po sprawie.
    PS. Jak kupiłeś wzmaka z allegro od tego gościa to przepłaciłeś...

Skomentuj

u targowałem do 250zł ale i tak bym sam nic nie złożył nie mam nawet lutownicy nie znam się w ogule a i jak sygnał podłączyłęm z kompa do wzmaka ddo suba to lepiej grało bo pod chinche

Skomentuj

z karty graficznej
        nie no to jest przegiecie..... podlacz suba do pralki i zobaczymy czy bedzie mial kopa.... a jak bedzie mial to niech cie kopnie w dupe to moze poczytasz sobie troche o audio.... zastanow sie troche co piszesz bo to naprawde zenada sie powoli robi z tego forum....

Skomentuj

grze693, przeanalizuj swój post i napisz jeszce raz.Logicznie.

Skomentuj

Heheehehehhe... wisnia ale napisałeś, mało co z krzesła nie spadłem hehhe

Skomentuj

weż mi nie dawaj takich rad jak byś coś się znał to byś wyjaśnił a nie żucał besensownymi tekstami zastanów się na tym

Skomentuj

grze693, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz,opanuj sie człowieku

Skomentuj

Maxi ;]

OK przegiolem lekko jesli nie masz karty z wyjsciem na sub'a w ostatecznosci kupujesz rozgalezniacz JACK i kupujesz kabel RCA-->JACK i podlaczasz......... nie jest to najlepsze rozwiazanie ale......

PS poczytaj troche o audio ;]

Pozdrawiam

Skomentuj

Hmmmm....... Jesli wisnia sie niezna to ja tymbardziej
                    Prosze mi powiedziec jak mozna podpiac suba pod karte graficzna? bo ja naprawde jestem ciekaw-a moze poprostu nieumiesz przyznac sie do bledu/poprawic go?
                    Pozdro....

Skomentuj

czyli tak mam technicsa su v - 300 i zrobiłem se suba i do tego suba wsadziłem wzmacniacz ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43497278 i najpier podłączyłem tak:
                      sygnał z su-v300 do wzmacniacza do suba(do suba) pod wejście z wyjścia wzmacniacza i jest cichawo
                      ale podłączyłem pod kompa:
                      z wyjścia na karcie muzycznej podłączyłem kabelkiem tak
                      pod karte muz podłączyłem kabel (kabel taki jak do podłączenia wzmaka z kartą muzyczną) i dałem ten sygnał z karty na suba pod wejścia chinch i grało o wiele głośniej nisz na wejściach z wyjścia wzmacniacza 9mówie o wzmacniaczu do suba tego za 275zł
                      poradzcie jak podłączyć su-v300 z tym wzmacniaczem do suba za 275zł aby waliło troche pisze poniewasz mój technics nie ma wyjścia na suba

Skomentuj

aby waliło troche
                        na tym forum staramy sie o jako taki poziom i nikomu nie zalezy tu na waleniu ale jesli tobie zalezy no to pomyliles forum....
                        Tutaj staramy sie dazyc do brzmienia jakie wyznacza nasz gust i jakie nam sie podoba a walic to mozna debila po czaszce ze sie nie uczy......... <ironia>

Skomentuj

ale wali to w moim znaczeniu znaczy aby głośniej grało a jakość mam dzwięku ze suba dobrą bo był u mnie człowiek który buduje suby i sprzedaje i powiedział zę z dzwiękienm w pożo ale nie gadałem z nim na ten temat co powyżej

Skomentuj

O waleniach to mozna gdzieś na forum o wielorybach poczytać <lol>
                            A na poważnie, cięzko będzie podłączyć ten moduł do tego wzmaka, najprościej chyba zrobić tak jak ja to napisałem.

[ Dodano: 2005-03-08, 22:22 ]
                            PS. Ten koleś sie musi wtedy ładnie znać <rotfl>

Skomentuj

a podłącz tego suba pod słuchawkowe wyjście we wzmaku i zobacz...Wydaje mi się że coś źle łaczysz?? masz w tym wzmaku line out?? albo jakikolwiek out oprócz słuchawkowego??

W zasadzie to widziałem kiedyś kartę graficzną z wyjściem audio :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
                                ...a walic to mozna debila po czaszce ze sie nie uczy......... <ironia>
                                sorki za offtopic ale ROTFL!(nienabijam sobie teraz postow...niezalezy mi na tych numerkach)

Skomentuj

jeżeli w wzmacniaczu nasz wyjście sluchawkowe to własnie to wyjście możesz podłączyć do wej subwoora aktywnego niby prowizorka ale wymyśl coś lepszego:)

Skomentuj

ale w ogóle nie mówie o karcie muzycznej karta mnie nie interesuje potrzebuje jak podłączyć technicsa su-v300 z wzmakiem tym powyżej co dałem link

Skomentuj

Tasior ja to chyba zaczne plakac a nie sie smiac bo to sie zaczyna coraz bardziej zenujace to co sie tu dzieje...

Skomentuj

ale jak podłączam pod wejście słuchawkowe wzmaka i kieruje ten sygnał na suba to mi sie na technicsie kolumny wyłączają więc to odpada

Skomentuj

Czaruję...
                                        X