Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PCB - mały problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PCB - mały problem

więc chce polutować Preampa do SW.. mam już wszystko oprócz plytki:-)
    no i jest taki problem ze strona Wallina nie działa ( a tam zdaje sie był rysunek płytki do wydrukowania)... pomyślałem ze sam sobie ją zaprojektuje.. wybrałem Eagle i zabrałem sie do roboty.. z niemałym wysiłkiem udało sie wsio w 100% poroutować:-) tyle ze nie wiem czy dobrze i nie moge za pierona tego wydrukować.. no jedynie przez zrzut ekranu ale to licho wychodzi

może ktoś by zerknął na to co wymęczyłem i podał mi uwagi co jest nie tak i jak powinno być.. mile widziany byłby też wzór płytki ten orginalny, jeśli ktoś ma to bardzo prosze: mkubik@interia.pl

w załączniku spakowany katalog do Eagle 4.13... wiem ze troche różne rezystorki i diody wpakowałem ale to sobie zmienie ( chciałem troche poeksperymantować)

pozdrawaim
    Załączone pliki

Tutaj masz oryginał
    http://diyaudio.tk/

Skomentuj

dzieki UKA
      chociaz nie znalazłem tam PCB do preamp'a 1, ale jest do 2 wiec chyba bede juz wiedział jak sobie płytke sklecić... teraz tylko zrobić pdf'a z obrazem płytki:-)
      wyczytałem ze trzeba miec wirtualna drukarkę postscriptową i creator pdf? pokombinuje troche i moze dam sobie rade
      pozdrawiam

Skomentuj

poszukaj w necie darmowego programu "pdf writer" - to jest właśnie wirtualna drukarka do pdf. Ewentualnie jeśli zamierzać świecić klisze w naświetlarni (bo płytki robisz Positivem) to możesz skorzystać z załączonego w windows'ach sterownika drukarki postscriptowej Agfa Avantra 44S (lub Linotronic 530 jeśli naświetlarnia ma nowy sprzęt) i drukować do pliku (rozdzielczość 1200 dpi liniatura 120 lpi w zupełności wystarczy na potrzeby PCB), a plik wynikowy przesłać bezpośrednio do naświetlarni.
        Kolejna możliwość to zaprząc do pracy corel'a - drukujesz Agfa Avantra do pliku *.eps (postscript level 2), importujesz do corela i robisz eksport do *.pdf (musi być dość nowy corel - wersja 11 na pewno ma już eksport do pdf'a... czy 10 i 9 ma ? nie pamiętam - dawno już nie pracowałem na tych wersjach corel'a).
        Możliwości jest sporo tyle, że czasem trzeba trochę pokombinować

Skomentuj

dzięki Quester za odp
          juz sobie poradziłem z problemem:-) z Eagla wywalam przez Cam Job do pliku PostScript i potem odpalam GostScripta (przez GSView, bo GS sam w sobie jest obsługiwany z lini poleceń, a na tym sie nie znam) i konwertuje do PDF'a i jest git
          problem tylko mam z odpowiednimi ust Eagla zeby wyglądało jak należy, ale ten temat poruszyłem gdzieś indziej

Skomentuj

Czaruję...
          X