Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hypex np. HS-200-dlaczego aż tyle kaski???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hypex np. HS-200-dlaczego aż tyle kaski???

Jak w temacie, dlaczego aż tyle sobie krzyczą za niego???/1500pln.
    Może ktoś wie "na czym" jest ten wzmacniacz???
    Może ktoś ma schemat???

http://www.hypex.nl/products/HS200/HS200.jpg

"dlaczego aż tyle sobie krzyczą za niego???/1500pln"

załużmy, że chciałbyś robić wzmacniacze. zatrudniłbyś ludzi, montarzystów projektantów, wynajął byś 100m2 pomieszczeń, płaciłbyś zusy, podatki i pensje. kupowałbyś materiały, narzędzia, oprogramowanie.
    wzmacniacze wysyłałbyś do dystrybutora w chinach, a on też musiałby mieć magazyn, ludzi, płacić za transport, cło, podatki.
    sprzedawałby twoje wzmacniacze do sklepów. sklepy zarabiałyby na tym kilkanaście/kilkadziesiąt %.

jak myślisz, ile za twój wzmacniacz powinien płacić chińczyk, skoro ciebie same części kosztowały 200pln?

na jakim świecie ty żyjesz?

"na czym jest ten wzmacniacz?" na jakiejś najprostszej parce tranzystorów, jakie to ma znaczenie?

Skomentuj

Ok.

Panele kompletne na jakiimś "prostym scalaku" kosztują 200-500 PLN i im jakoś też sie opłaca.

Dalej sie pytam : "na czym" jest ten wzmacniacz???

[ Dodano: 2005-03-18, 00:42 ]
      to jade dalej z przykładami:
      cena 1600PLN
      http://www.artonaudio.com.pl/detonatt.jpg

[ Dodano: 2005-03-18, 00:42 ]
      Detonation 110MkII

Skomentuj

akurat detonatora 110 mam i mogę powiedzieć: końcówka mocy to parka 2sa1943 i 2sc5200.
        w hs200 o ile pamiętam jest coś z tipów (chyba tip142/7), dwa wzmacniacze w mostku.

Skomentuj

HS200 z tego co pamietam jest na czterech TIP35/36 co mnie zdziwilo to to ze na trafie jest napisane 160VA.
          Wzmacniacz rzeczywiscie jest drogi. Ale przy sladowej jego sprzedarzy to normalne ze tyle kosztuje. Pozatym cena wprowadza go w haj-end :)
          Ja mysle o stworzeniu takiego wzmaka firmowanego przez LDM zobaczymy co z tego wyjdzie i za ile. Obiecuje ze 400W bedzie tansze od 1500zl.

Skomentuj

irku , a masz już coś aby napędzić XLS-10 z m.b.???/kiedyś na privie rozmawialiśmy , miał być SLS a jest XLS/

Skomentuj

Ojojoj XLS!? Widze ze podwyzszasz poprzeczke to musze jeszcze lepszy wzmak zaprojektowac :)

Skomentuj

Poprostu miałem okazje posłuchać przez 20 minut obydwu głośników i te 20 minut mi wystarczyło aby zmienić opcję na droższą, a że można w holandii zamówić o wiele taniej niż u nas to sie długo nie zastanawiałem.

Skomentuj

Czaruję...
                X