Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy moge podlaczyc slabszy wzmak po mocniejszym??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy moge podlaczyc slabszy wzmak po mocniejszym??

Witam! Mam 2 wzmaki Jeden to jest tda7294 i 2 to jest wzmacniacz creativa z zestawu 4.1 i czy moge podlaczyc najpierw tda a pozniej tego creativa??

p.s nie chodzi mi o moc tylko o filtr ktory jest w tym zestawie.

Dzieki!!

Najlepiej podlaczyc Creative zaraz po filtrze, a przed koncowka.

Skomentuj

Zamieszczone przez chrischris
      Najlepiej podlaczyc Creative zaraz po filtrze, a przed koncowka.
      No ale przeciez on pisze ze filtr jest w creativie wiec najpierw creative a potem koncowka

Skomentuj

Nie doczytalem. Trzeba zrobic tak jak napisal lajner. Wyjscie na glosnik z tego zestawu podlacz pod wejscie TDA, ale musi to byc wejscie wysokopoziomowe. Mozna sie pobawic i podlaczyc sie za filtrem i przed koncowka tego Creative'a., ale to pierwsze rozwiazanie jest lepsze.

Skomentuj

ten wzmacniacz z creativa ma 14wat, wiec jakosciowo lepiej jak bys podlaczyl tam sam filtr, bo wzmacniacz maly strasznie jest tak mi sie wydaje

Skomentuj

ej aleo no tam musi miec wejsie wysokonapieciowe na tym tda !!! jak nie ma to spali cos tam ;] lepiej pomyslec jak ten filtr wyodrebnic z zestawu ej i jessszcze wazne czy filt jest przed wzmaczniaczem crv czy po bo jak po to wieksza moc moze go spalic ( tak mi sie wydaje)

Skomentuj

raczej ciezko bedzie wyciagnac taki filtr bo mialem kiedys zetaw creativa 4.1 i tam wszystko (wzmak, filtr itd itp) jest w kupie połaczone

Skomentuj

Jesli wzmacniacz w creativie jest na scalaku jakimś<a pewnie jest> to zaden problem znależć note katalogową i poszukać nuzek wejsciowych,dajesz tam wejscie tda i jest .
                Ja w ten sposob uzywam wierzy jako preampa i wszystke dsp,podbicia mi pozostaja a wzmacniacz własny.Dobre to na imprezy.
                misku, za wzmacniaczem wzmacniacza sie nie podłącza! Wiem wiem wzmocnienie sie mnozy ale to nie ta bajka...

Skomentuj

bo mnie wlasnie nie chodzi o sama moc!! Tylko wlasnie o ten filtr! I teraz jak mam najpierw tego creativa a pozniej tda to nie filtruje mi wszystkiego slychac wyzsze tony. I nie wiem czy w inny sposob moglbym podlaczyc i cos by pomoglo ale juz wiem ze nie moge. Moge cos jeszcze pokombinowac z tym??

Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Michał

Skomentuj

chyba lepiej jak pokombinujesz z http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=2120 lub innym kitem

Skomentuj

misku, może uda się coś takiego: jak masz ten wzmacniacz w creative to dajesz rezystor np. 47ohm 5-10W'towy nastepnie potencjometr logarytmiczny-takżebyś mógł regulować ten sygnał (klasa B min 10K) i dopiero tda. Czy to zadzała potrzeba--->matką wynalazku w sumie spotkałem się z czymś takim. Jak co ja nie biore odpowiedzialności :) :P

[ Dodano: 2005-03-31, 23:30 ]
                      to w sumie takie kombinoanie zastanów się nad porządnym filtrem

Skomentuj

heeh no mam filtr regolowany i w dodatku aktywny:) tlyko ze mi sie uklad zjaral i nie mam jak go przylutowac teraz bo mam zwykla lutownice apozatym nie wiem czy sie cos innego nie zjaralo..... i musze teraz cos z nim wykabinowac... tylko zebym jeszcze wiedzial co!

Skomentuj

Czaruję...
                        X