Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przetwornica napięcia do stk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przetwornica napięcia do stk

Czy istnieje możliwoś zrobienia przetwornicy napięcia by móc w aucie uruchomoc stk 4050 pod 4 ogm.???? Ile to będzie kosztowac.???

Idzie na układzie SG32... .Rdzeń tylko musisz specjalny dobrać i mieć ORYGINALNEGO STK inaczej jeżeli masz chińskiego daruj se zabawy z tym bo stk'i bedą padać szybciej niż ci serce ze złości będzie biło....

Skomentuj

ok dzięki a szacownay koszt samej przetwornicy???

Skomentuj

Przetwornica nie jest droga. Najtrudniejsze lub najdrozsze jest trafo. Reszta elektroniki jest tania.

Skomentuj

Tu jest troche o nawinieciu trafa, tyle ze na rdzeniu pierscieniowym:

http://members.tripod.com/valveaudio/Membuatsendiri.htm

A tu fajny wzmak samoroba :)

http://members.tripod.com/valveaudio/zuper.htm

Skomentuj

Witam

No kurcze ciekawy ten link... warto poczytac o przetwornicy... nie bede musila wtedy zadawac pytania na forum i irytowac innych :) .

pozdr

[ Dodano: 2005-04-11, 00:42 ]
            A jednak po przeczytaniu sa pewne watpliwosci...

Chodzi mi o obliczanie trafo. tam jest wlasnie na przykladzie rdzenia toroidalnego.. czy te obliczenie te wzory przedstawione w tym linku powyzej odwoluja sie takze do rdzeni typu np. ETD44 ???

pozdr

Skomentuj

To teraz przeczytaj artykul z EDW o przetwornicy do car-audio.

Skomentuj

Ja też przeczytałem :) Tylko nic nie rozumie...Ma ktoś słowniczek pod ręką?

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                  Idzie na układzie SG32... .Rdzeń tylko musisz specjalny dobrać i mieć ORYGINALNEGO STK inaczej jeżeli masz chińskiego daruj se zabawy z tym bo stk'i bedą padać szybciej niż ci serce ze złości będzie biło....
                  Ja mam prawdopodobnie podóbe i działa bez zarzutów już naprawde ładny kawał czasu:)

Skomentuj

Adam z tymi podróbami to jest różnie, ja zakatowałem swojego podrobionego STK4048 dlatego że wentylator się zablokował na radiatorze możnabyło jajka smażyć kto wie gdyby nie ta sytuacja pewnie też by chodził do tej pory.Nie mogę tego powiedzieć o STK4050 też podróbka ale straszna padaka powierzchnia struktury krzemu miala może 16mm2 aż dziw że to wogole chodziło.

Skomentuj

Zamieszczone przez coolombo
                      Adam z tymi podróbami to jest różnie, ja zakatowałem swojego podrobionego STK4048 dlatego że wentylator się zablokował na radiatorze możnabyło jajka smażyć kto wie gdyby nie ta sytuacja pewnie też by chodził do tej pory.Nie mogę tego powiedzieć o STK4050 też podróbka ale straszna padaka powierzchnia struktury krzemu miala może 16mm2 aż dziw że to wogole chodziło.
                      To, że jest różnie to napewno. Najbardziej mnie zastanawia to, że mój STK wcale tak mocno się nie grzeje, trochę to dziwne, ale mocy to on ma. Tu nie trzeba nic mierzyć, bo to poprotu czuć:)

Skomentuj

Macie racje podróba podrubie nie równa ale nigdy nie będzie tak mocna jak oryginał.
                        Adam_85-Jakim zasilaniem zasilasz swojego STK4050?.

Co do temperatury to owszem wcale nie jest wysoka jak na taka moc

Skomentuj

Czaruję...
                        X