Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak podłączyc aktywanego suba?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak podłączyc aktywanego suba?

Zastanawiam sie czy jest mozliwość podłązcyć w jakis sposób aktywny subwofer do wzmacniacz w którym nie ma wyjśćia na suba?

Hej!

Pewnie, że jest. Prawie każdy aktywny subwoofer posiada sumator kanałów lewego i prawego i filtr dolnoprzepustowy. Powinny byc również 2 wyjścia na głosniki, jest na nich dokladnie taki sam sygnał jaki jest na wyjściu wzmacniacza, poniewaz układ symujący i filtr d-p jet podłączony równolegle.

Skomentuj

ale ja myśle o takim subwoferze aktywnym zrobionym przeze mnie samego
      w którym we wzmacniaczy nie ma wyprowadzeń na zwykłe kolumny tylko jest wejście na czincz.

Skomentuj

To właśnie musisz coś takiego sam zbudować. :P Poszukaj w kitach AVT filtru do subwoofera.

Skomentuj

albo porpostu jesli we wzmaku masz wyjscie na sluchawki to podepnij pod nie suba... lesli automatycznie wylaczaja ci sie kolumny to zniszcz lub poprostu obejdz ten przekazniczek czy jak tam zwa te urzondzonka nic specjalnie trudnego

Skomentuj

Dziwne.
            sam zrobiłeś subwoofer a nie potrafisz go podłączyć ??
            Ale jazda...
            Pozdrawiam

Skomentuj

w tym rzecz że jeszcze nie zbudowałem a mam wielką ochote, a dysponuje tylko zwykłym wzmacniaczem a na amplitunerdo kina domowego mnie nie stać, więć jeśli jest taka mozliwość podłączenia suba do zwykłego wzmaka to kupuje głośnik i panel do niego i robie sobie suba a jak nie da sie tego podłaczyc to zbieram na amplituner a suba bede robił później.

Skomentuj

Ja stosuje taki rozgałęźnik :)

Skomentuj

i ty go gdzie podlaczasz bo nie wiem...

Skomentuj

Zamieszczone przez speq
                    i ty go gdzie podlaczasz bo nie wiem...
                    O co ci chodzi ?

Skomentuj

gdzie ten rozgaleznik podpinasz, o to mi chodzi

Skomentuj

OMG...

zrób sobie wzmak Irka na TDA7294 (ma wejścia wysokopoziomowe) i nie kombinuj na siłę.

Skomentuj

A ja w obliczu tak prostych pytań odradzam budowanie suba (choc to w większości sama stolarka) bo później okaże sie ze nie wiadomo jak podłączyć głosnik.
                          Jajpierw podręcznik elektrotechniki i budowa oraz układy pracy wzmacnaicza operacyjnego.
                          Przecież chyba nie ma nic prostszego jak dołożenie do dowolnego wzmacniacza opartego na zwykłym potencjometrze wyjścia "pre out".
                          Skoro to powoduje taką dyskusje to co dopiero budowa suba.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

heh, chec pomocy i odpowiedzi na tak glupie ( ? ) pytania powala...
                            widocznie nie jest mi ta wiedza potrzebna do szczescia, a chec budowy czegokolwiek bierze i tak gore. wole skorzystac z wiedzy innych, skoro chca sie nia podzielic i przy okazji miec pewnosc, ze bedzie ok.

Skomentuj

Przecież dostałeś odpowiedź i to jasną: można podłączyć subwoofer pod warunkiem, że będzie on miał wejścia wysokopoziomowe, lub zrobisz sobie odpowiedni dzielnik napięcia.

Skomentuj

ale nadal nie wiem gdzie Patryk podpina ten rozgaleznik wiem, marudny jestem hehe )

Skomentuj

eh pod chinch ==> czy to takie trudne widac ze jest to rozgaleziacz na dwa.... myslenie nie boli.

Skomentuj

Dzięki bubi :)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X