Mam wzmacniacz Unitry PW8010, jestem począdkującym elektronikiem i bardzo nie iteresuje wszystko co jest związane z systemami audio. Bardzo mnie interesuje co można wycisnąć z mojego wzmacholka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ile możnaby wycisnąć z Unitry PW8010??
Collapse
X
-
Mam ten wzmak i jest to raczej mizerna konstrukcja. Za słabe trafo, mało filtracji. mozna by wymienic trafo na mocniejsze podniesc nap. zasilania ale to wiaze sie z duza ingerencją w konstrukcje wzmaka(pewnie tranzystorki by nie wytrzymały) pozatym kiedys tez chciałem "tiunigowac" tą unitre i dałem sobie spokój bo jak podliczylem wszystko to wyszło niewiele taniej niz złozenie nowej scalonej koncówki i włozeniu tego do budy po unitrze. Poki co 2*20 W z PW8010 musi wystarczyc monitorkom na ARN150+GDWK8-13/120, wiecjej mocy nie potrzebuje choc brzmienie tego wzmaka jest delikatnie mowiac słabe.
-
no coż wsadziłem tam nieco większy radiator od standardowego, tzn dluzszy o kilka cm i wypelnia on właściwie całą przestrzen która nie została zabrana przez elektronike a ale mimo wszytko jest wspomagany małym wentylatorkiem kiedy temp przekroczy 60stC, ale zdarza sie to bardzo rzadko i tylko jak sie da ognia i to ostro.
Ale najlepsze są miny kumpli kiedy pokarzesz im jak gra z wygladu zwykła stara unitra po małym tuningu
Skomentuj
-
Ja osobiście uwazam ze taki wzmak to świetny dawca na 2.1
zacząłbym od wywalenia wszystkiego i zrobieniu od nowa.
W otwory po regulatorach barwy wsadziłbym potencjometry od filtra DP.
Oczywiscie główne miejsce w srodku zająłby trafo i radiator (ale nie przesadzajmy TDA w pająku zajmuje mało miejsca i na pewno się zmieści).
pozdrawiam
PS
taki nadaje sie super na to co pisałem
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=48124973
Skomentuj
Skomentuj