Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

praca dyplomowa; opis do TDA7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

praca dyplomowa; opis do TDA7294

robie czesc pisemna do swojej pracy dyplomowej i.... moze ktos ma napisany opis do wzmacniacza opartego na koncowce TDA7294 ??...... chodzi mi o zasade dzialania ...
    niestety jestem zielony w tym temacie ...... i nie potrafie samemu nic wygenerowac na ten temat

za jakakolwiek pomoc wielkie dzieki

hmm...... praca dyplomowa z tematu z którego jesteś zielony, jeszcze raz hmmm......
    1.Po wierwsze www.Google.pl trudno nic nie znaleźć
    2.Po drugie jest masa opisanych tego typu rzeczy na www.elektroda.pl
    3.Po trzecie jak już jesteś na tej stronce to wspaniały przycisk szukaj......

a propo to rocznik który będzie musiał pisać nową maturę czyli 1986 już nie bedzie miał obowiązku a właściwie możliwości robienia pracy dyplomowej :( ja będąc teraz w 3 technicznej klasie będę musiał za rok pisać maturę i zo tego zdawać egzamin pisemny na technika zero praktyki no nie mogą tego zrozumieć skąd to wiem .... masz nauczyciel nam to powiedział. a tak naprawdę to jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądał egzamin zawodowy za rok

porażka>>>

Skomentuj

no wiem ze moge poszukac ... ale chodzi mi o to ze moze juz ktos opisywal i zebral wszystkie info o tda7294 ..... co bym nie musial sie meczyc z pisaniem po co jest petla bootstrap w tym tda itd

a tak wogule jestem jeszcze starym rocznikiem (85) i powiem tak .... jestem lepszym mechanikiem niz elektronikiem... a najlepiej znam sie na botanice ;p ...

Skomentuj

zajaranyy, a ja już wiem. Ale mnie to ominie bo zdaje teraz starą maturę.

Nie będziesz miał prac dyplomowych. W przypadku technikum samochodowego ( bo o takim, opowiadał nam nauczyciel) będziesz miał test pisemny. A potem część praktyczną. Dla samochodówki to będzie tak:
        - dostajesz auto i karteczkę z zadaniem (wymienić rozrząd)
        - czytasz to zadanie coś przez 20min
        - robisz pisemny plan działania
        - robisz listę potrzebnych narzędzi - jak Ci później będzie potrzebne coś czego niema na liście to lecą punkty
        - są trzy samochody i trzech kolesi zdeje jednocześnie
        - a za wami chodzi coś z 6 egzaminatorów i sobie oglada

Nawet pokazywał nam nauczyciel film co kręcili jak to ma wygladać - coraz głupiej, dobrze, że ide starym systemem.

Skomentuj

a ja bym chętnie sobie jaką prace dyplomową zrobił ale niestety, ja jestem w technikum łączności i u mnie jeszcze nic nie jest wiadomo , ponoć po wakacjach bedziemy mogli się dowiedzieć co i jak

szkoda

Skomentuj

zajaranyy, Witaj w klubie :) Ja też robie w łącności tyle że w studium policealnym.

Nowy egzamin na technika będzie wyglądał właśnie w ten sposób jak kolega wyżej opisał. tyle że dla ciebiue będzie to wyglądać w następujący sposób.

dostajesz zadanie(np zmontowac układ taki i taki o takich i takich parametrach)
            musisz zestawić układ, zebrać odpowiednie przyżądy pomiarowe, pomiezyć/wyregulować/nastawić odpowiednie wartości, napisać coś w rodzaju instrukcji do takiego ćwiczenia, z tabelkami i rysunkami...

Pewnie tez masz coś takiego jak pracownia w szkole. Tak samo jak tam masz tyle że to ty piszesz instrukcję do niego.

Mnie się akurat ten pomysłśrednio podoba ale na szczęście mnie to nie dotyczy. A jak oceniasz poziom nowego technikum?? Bo u mnie to ten poziom jest mocno średni w policealnej, w technikum nowym nie wiem ale jest chyba podobnie tyle ze oni mają więcej czasu na to wszystko :/

Pozdro i życze wszystkim zdania egzaminu.

Skomentuj

Szczerze to moje technikum to nie jest to czego się spodziewałem. Po pierwsze to poziom jest średni ale jak wiadomo każdy sam stawia sobie poprzeczkę, w technikum oprócz przedmiotów trudnych (Układy cyfrowe, mikroprocesorowe), mniej trudnych (układy analogowe, systemy transmisyjne) są przedmioty proste (rozszeżona matma, fizyka) są przedmioty beznadziejnie niepotrzebne przeciętnemu człowiekowi (biola, geografia i te sprawy) <--tego nie powinni uczyć w technikum. Oczywiście dochodzą do tego pracownie, żeby się nie chwalić to w maju możliwe, że pojade na praktyki do niemiec, więc mimo wszelkich niedogodności ciesze się, że poszedłem do tej szkoły.

A pomysł z nową maturą mi się zupełnienie podoba, polałbym starą maturę i stary egzamin zawodowy, ale nie mam co się smucic tylko dobrze się do wszytkiego przygotować.

Moim zdaniem ludzie którzy są odpowiedziałni na te wszystkie reformy nie zabardzo wiedzą co chcą zrobić a tym bardziej jak.

Skomentuj

dla mnie z kolei układy cyfrowe są o wielew łatwiejsze od analogowych..ale to zalezy chyba już od upodobań :p

Skomentuj

dokładnie zawsze chodzi o upodobania dla mnie historia jest trudniejsza od matmy :) ale to juz nie na temat proponuje już skończyć z tymi naszymi wywodami o beznadziejnym systemie edukacji :):)

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X