Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze wzmacniaczem i tunerem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem ze wzmacniaczem i tunerem

witam
    mam taki niewielki choc uciazliwy problem.
    objawia sie on tak:
    gdy mam podlaczona antene do tunera i slucham np. muzy z kompa (aux) to mi w glosnikach brzeczy jakby cos sprzegalo, takie jednostajne buuuuuuuuu. gdy przelacze na inne wejscie (cd, tape itp.) w ktorym nie mam zadnego chincha podlaczonego (nic nie jest podlaczone, jest tylko tuner i aux) to buuuuuuuu nie slychac. wie ktos dlaczego tak sie dzieje? jak wyjme antene z radia to buuuuuu cichnie.
    dzieki za pomoc i pozdrawiam.

to bu to komp :) wylacz kompa i zoabcz roznice...... kjomp wprowadza zaklocenia wiec albo wieza albo komp...

Skomentuj

sek w tym, ze to buu to jest nawet wtedy gdy komp wylaczony jest. jak wyjme antene to buu juz nie ma. dzialo sie tak samo na starej wiezy LG jak i teraz na wzmaku i tunerze sony. ja nie wiem co to moze byc...

Skomentuj

jakies zwarcie? tj kojazy mi sie to z tym jak zlapie sie za np jacka :) (jack >chinch podpiety pod wzmak)

Skomentuj

moze to byc wina samej anteny? bo dziwne ze na dwoch roznych sprzetach dzieje sie tak samo...

Skomentuj

A czy ta twoja antena jest z TV kablowej ?
            Odseparuj ekran i przewód sygnałowy kondensatorami ceramicznymi 470pF, minimalnie pogorszy się dopasowanie ale przydzwięk sieciowy zniknie.

Skomentuj

Albo tez masz antene "aktywna", i zasiacz do niej ma slaba stabilizacje napiecia... Jatez tak mialem i zmienilem stabilizator - pomoglo. Albo moze byc spora roznica potencjalow miedzy wieza a antena (zasilanie z roznych faz)... - takze ten pomysl z kondziorami o ktorym pisal przedmowca moze okazac sie zbawienny...

Skomentuj

tak, jest to antena z TV kablowej. bede sie w takim wypadku wspomoc kondensatorami. dzieki za pomoc.

aha, heh, taka mala dziwna sprawa. mojej siostry tuner (tez sony, choc ciut nowszy) nie emituje buuuuuuczenia . dlaczego to ja jestem najgorszy...

Skomentuj

Czaruję...
                X