Witam wszystkim po długim czasie nieobecności. Dostałem za free integre (taką jak w temacie) od kumpla. Problem z niąpolega na tym że po podłączeniu do systemu z kolumn dopiega taki szum pomieszany z trzaskami że trudno siew nim doszukać muzyki. Nietypowość tego problemu polega na tym że w owej integrze wyjście słuchawkowe jest wyprowadzone z wyjścia końcówki mocy przez rezystory ...i o dziwo słuchawki grają idalnie, a klumny nie. Kolejnym aspektem jest to że zaraz po podłączeniu przez ułamek sekundy dzwięk jest ok, ale potem zaraz dosłownie zdycha. Podejżewam że wzmacniacz zapycha sięprzy małych impedancjach podłączanych do wyjść. Dla słuchawek 16ohm s samych słuchawek + te rezystory to dużo więcej niż 4 czy 8 ohm z kolumn. Powiedźcie mi jełsi wiecie cóż to moze być. Kłade wine raczej na preampa bo końcówki jak i zasilacz są ok. Przynajmneij na takie wygladają. Z góry dzięki za odp.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
intergra Fisher CA-905 nietypowy problem...
Collapse
X
-
tak tez zrobie. Też o tym myślałem. Jak zrobie to się odezwe co i jak i będziemy myśleli dalej. Pozdrawiam
[ Dodano: 2005-05-06, 16:53 ]
Wiec tak ..po wymianie filtru problem dalej jest taki jaki był ... więc stawiam na preampa.... teraz zwracam siędo Was z inną prośbą. Jak ktoś by mógł załatwić schemat tej intergro. Fisher CA - 905 lub jakiejśinnej o numerze w okolicach 905. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj