Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

moc radia, a glosnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Więc ten wzmacniacz byłkatowany przez mich kumpli obciążeniem rzędu 1 ohm. Jedną końcówke zjarali, drugą uszkodzili. Wszystkie rezystory i kondensatory były ponadpalane tak, że nawet nie było widać wartości. Jak trafiło to do mnie to już było tak rozbebeszone, że uratowałem 4 aluminiowe radiatorki, na których było BD'ki, konde filtrującą 4700u i trafo, na którym niestety nic nie pisze. Trafo ma aż 6 uzwojeń!!!. 2 pierwotne, na tym grubym drutem wtórne i na tym wtórnym barzdzo cienkim drutem jeszcze jedno. Uzwojenia są połączone ze sobąszeregowo i między nimi jest masa. napiszcie ile to ma watt. Jeżeli 50 to wszystko jasne, za słabe trafo. Wtedy wymienię na inne. i może TDA zagłuszy tę Diorę i wtedy uwierże, że da radę na nim 70 Watt wytargać przy 4 ohm. POzdro.

Napiszcie ile to ma watt. prosze.

[ Dodano: 2005-05-18, 11:47 ]
    Acha. Moje kolumny to przerobione ZGC-30 z driverami EW-80 (niestety). Opis w dziale Off topic. Jak bedzie kasa, będą STX.

Skomentuj

Nie podniecaj się tak ilością uzwojeń - to normalne w tedo typu trafach.
      nie wiesz jaki symbol wzmaka?
      Pozdrawiam

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51659824. Ten wzmacniacz na górze tej wieży. WS-31S albo WS-318 (niepotrafie odróżnić).

[ Dodano: 2005-05-18, 13:19 ]
        WS-315

Skomentuj

Czaruję...
        X