Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co uwazaczie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co uwazaczie

Witam wszystkich!Ćhial bym poznac wasze zdanie o wzmaczniaczu Technics SU-V505 370W
    tu macie linka http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...512155384&rd=1
    http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...515198735&rd=1
    za wszytskie wypowiedzi dziekuje!

To szmelc i ma ze 25 lat! Technics nigdy nie robił takich mocnych wzmacniaczy a ten ma może ze 25 W na kanał. Wzmacniacza Techicsa bym nie kupił bo są wyjątkowo słabo zrobione, a ten nawet nie ma pilota. Qpa goovna! 370W to pobór mocy...

Skomentuj

Molibden
      Kolego niemając pojęcia jaka potegą niegdyś był TECHNICS nie wypowiadaj sie na jego temat !.

......"To szmelc i ma ze 25 lat!"..... jasne widać że jesteś zwolennikiem gówien ze świecidełkami z napisem 023847598348923948713473280974908237 W PMPO

batmd1987 ja moge ci polecic ten wzmacniacz.Nie jest to nic nadzwyczajnego ale zapewniam cie wali na głowe CAŁĄ serie SU-V z dzisiejszych czasów.
      Moc to ok 2x50W 8R sinus

Skomentuj

Już po pokrętłach widać, że to stary model. Ale właśnie te stare, co prawda grzały się niemiłosiernie i miały dosyć duży pobór prądu, to moc miały dosyć dużą.

Tem model pochodzi z początku lat 80 i ma dużo bliźniaczych braci, cieszących się mocą 80-90W. Te Technicsowskie 80W to naprawdę jest już coś.

Skomentuj

Hek, moze rzeczywiście przegiąłem ale na Alelgro za 300-400 zł można kupić jakiegoś Denona, Pioneera ze 2 razy młoszego, a stan ogólny tego wzmaka moze być różny... choćby wyschnięte elektrolity itp. Pózniejsze Technicsy były jednak dość oszczędnie robione.

Nie jestem zwolennikiem gówien ze świedcidełkami i 17671PMPO ja ten szmelc niszczę!!

Skomentuj

Tak to prawda co mówi PETERS.Miałem kiedyś okazję posiadać dość podobny model który opyliłem za parę złotych i kupiłem w peweksie nowszy,jakaś 500-tka jak kojarzę.Mocowo nowy kucał,troszke żałowałem sprzedaży ale ten design no i pilot...Filozofia szczeniaka,normalka.A pędziło to na owe czasy nowość Tonsila-TON 200

Skomentuj

Technice to bardzo porządna firma która tak jak wiele których przytaczał tu nie będe straciła swoją pozycje tlyko w polsce przez ludzi którzy piszą na Fiatach 126P (sport tuning" a z tyłu dająnaklejke właśnie chociażby Techniksa.
              Wracając...techniks robił i robi bardzo porządne i cholernie niezawodne i śywotne urządzenia.
              Co do tego modelu to było on zapewne kultowy w swoich latach świetności, ale teraz to złom.
              Jełsi chcesz go kupic to na polskim Allegro za te ok 230 zł bez problemu kupisz klocek o niebo lepszy od tego o który pytasz. Pozdrawiam

Skomentuj

Za te pieniądze lepiej zrobić nowy 2xTDA 7294,
                jeśli jesteś mniej zaawansowany elektronicznie to na allegro można kupić końcówke analogiczną z AVT 2153 za 40 zł, do tego zasilacz (mostek i konda) i trafo np z www.toroidy.pl.

Skomentuj

takero tak sie składa że TDA przy tym technicsie to psia kupa i dno dna......

Skomentuj

Napewno nie mocowo....a faktycznie grać będzie naczej.
                    Jeśli jest tak stary jak myśle to będzie on na bipolarach, do tego dochodzą stare wyschnięte kondensatory, rezystory o tolerancji 10%...to sprawia że taki wzmacniacz gra tak bardzo miękkim dzwiękiem że niby ażprzyjmność go słuchać tyle że od 1/2 regulatora zaczyna siękaszanka a to przecież jest słaby wzmacniacz ... błędne koło. Polecam GainClone na LM3886. Bez koszmicznych elementów zmieścisz się w 100 zł za dwie końcówki, do tego tak jak koledzi doradzili. Mostek, trafo ok 250VA z www.toroidy.pl (polecam!!!) w filtrze 2x10000uF no i w 250 zł mieścisz sieza same części. Pudełkiem siępobawisz i masz bardzo przyzwoicie grający, 70W/4ohm wzmacniaczyk. Pozdrawiam

Skomentuj

Dzieki za wszystkie opinie !
                      No ale i tak wzmaczniacz juz stoji u mnie w pokoju i jak na pierwszy mój taki sprzet to mysle ze jest idelany w koncu kupiony tez za male pieniadze uwazam (100zl) od dziadka z osiedla.
                      Faktem ejst ze sie strasznie grzeje ale mysle zeby zaloazycz mu jakis maly radiratorek.

Skomentuj

a on niema radiatora ???????????????
                        o qrwa ..... to zrób to czym prędzej tlkyo daj koniecznie przekłądki pomiędzy trana a radiator żeby odizolować tranzystor od radiatora prądowo.
                        I zobacz , czy obie strony grzeją sięrównomierni i tak samo.

Skomentuj

On ma radiator i to nawet nie mały.Myśle że autor tematu miał na myśli "mały WENTYLATOREK"

Skomentuj

Tak oczywiscei mailem namysli maly wentylatorek, a grzeja sie w miare równomiernie.

Skomentuj

omg :P jak przeczytalem to dac radiatorek to myslalem ze zawalu diostane hhehhe

Skomentuj

Czaruję...
                              X