Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to moze byc??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to moze byc??

Witam!
    Kupilem wzmaka do suba na ukl tda7250 i jakis tranzystorach cos 2scXXXX i chyba 2saXXXX i mam problem jak podglosnie to tak jakby mi odcina moc i nie gra czeka sie ok 3 sek i znowu dziala. Nie wiem czym to moze byc spowodowane. Moglby mi ktos w tym pomoc?? Glosnik ma niby 200wrsm a ten wzmak 250w ale i tak nawet polowy nie wyciagam i nawet cewka sie nie nagrzeje

zabezpiecznie
    a czy jest to samo gdy dasz same basy,a całą gore obetniesz????
    ten tda juz taki czuły jest poszukaj troche jest o nim na elektrodzie jako kit norda ne112

[ Dodano: 2005-06-01, 21:09 ]
    nadpradowe,gowniane

[ Dodano: 2005-06-01, 21:11 ]
    pewnie 2sc1943 i 2sa5200, za mocne one do tego scalaka,poszukaj sobie noty katalogowej do tego tda 7250 i poczytaj www.elenota.prv.pl

Skomentuj

Wygląda jakby jakieś zabezpieczenie się włączało, z tego co pamiętam to ta kość ma chyba OVERLOAD PROTECTION czyli coś w rodzaju clipa.

Skomentuj

ok ale do czego to zabezp?? od przesterowania czy co?!

Skomentuj

chyba prąd ,ale u mnie bez "góry" rzadko się włączało

Skomentuj

Napisz jakie masz do tego trafo i konziory w zasilaczu. Być może zabezpieczenie się włącza bo zasilacz się nie wyrabia.

Skomentuj

Newborn coś takiego raczej nie istnieje :/.Zabezpieczenie sie załancza ponieważ na 99% masz napięcie ponad 2x35V co w przypadku TDA7250 jest BARDZO złym pomysłem.Taki to już urok tej kosteczki.......

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                Newborn coś takiego raczej nie istnieje :/.Zabezpieczenie sie załancza ponieważ na 99% masz napięcie ponad 2x35V co w przypadku TDA7250 jest BARDZO złym pomysłem.Taki to już urok tej kosteczki.......
                No przyznaje nie znam tej kostki, ale ponieważ napisał że dzieje się tak w sytacji kiedy przygłaśnia to tak mi się jakoś nasunęło. Z kolei jeżeli ma ponad 35V to chyba jak przygłaśnia to mu się nie podnosi napięcie na zasilaniu. Chociaż jak już napisałem nie znam tego TDA i jego zabezpieczeń.

Skomentuj

Czaruję...
                X