Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylko MOROCCO czy aż MOROCCO ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko MOROCCO czy aż MOROCCO ?

Wzmacniacz Audio Analogue Puccini cena 3700zł.
    Chyba można by się spodziewać lepszych tranzystorów ?
    Załączone pliki

Typowo audiofilski "chwytak".Tyle powiem tylko :/

Skomentuj

fuj, darlingtony. A te trafo wyglada jak od zasilacza standby.

Skomentuj

trafo jest naprawde wypasione

Skomentuj

ale wewnętrzne okablowanie na pewno dodaje przestrzenności w dźwięku, do tego jakiś audiofilski potencjometr, dzięki któremu bas jest bardziej dynamiczny, wysokie tony jedwabiste i szczegółowa średnica.

Skomentuj

Zwróćcie uwagę na te odlewane radiatory zwiększające odstęp sygnał/szum.

Skomentuj

Najbardziej mnie smieszy ze ludzie kupuja i podlaczaja do tego kable za xxx zl a czasem nawet xxxx zl i wypisuja jakie to niesamowite zeczy sie wyprawiają a klocki maja w środku kabelki grubosci kabla w zasilaczu sieciowym do discmana czy innego malego urządzonka

Skomentuj

ja w unitrze pw 9013 mam teraz 2.5 mm ... przesadzilem troche chyba ale jest roznica :) wczesniej bylyl kabelki ciensze niz od skretki(jednej zyly)

Skomentuj

Co by zlego nie gadac to jednak najwazniejsza jest topologia ukladowa. Wiec moze cos w tym jest.

Skomentuj

Kiedyś widziałem w Audiovideo wzmak za 4000zł (nie pamiętam firmy ale jakaś niewielka) z TDA 1514 i napisali że są to tranzystory mocy w jednej obudowie.

Skomentuj

Tasior, no bo kabel musi mieć swoją grubość. Właśnie tak jest, że jak masz cienkie przewody i założysz solidniejsze to różnicę można usłyszeć. Ale pytanie czy idziesz dalej ?? i zakładasz kabel 2,5mm za 500zł ??

Skomentuj

nie,ja tylko napisalem ze u siebie takie mialem i upchalem tam grubsze,bo po kij mam do glosnika dac takie 2.5 mm jak to nic niezmieni ?

Skomentuj

jak tak patrzę to najlepsze wzmaki są made in DIY:)

Skomentuj

Zrobic dobry wzmacniacz w domu to nie problem gozej jest jakby ktos chcial go produkowac na skale masowa. Wtedy pojawi sie tyle problemow o ktorych pewnie nie wielu z was ma pojecie.
                            Dla mnie najwazniejsze jest zeby wzmak byl niezawodny a co jest w srodku i jak gra to juz kwestia gustu.

Skomentuj

Czaruję...
                            X