ale wewnętrzne okablowanie na pewno dodaje przestrzenności w dźwięku, do tego jakiś audiofilski potencjometr, dzięki któremu bas jest bardziej dynamiczny, wysokie tony jedwabiste i szczegółowa średnica.
Najbardziej mnie smieszy ze ludzie kupuja i podlaczaja do tego kable za xxx zl a czasem nawet xxxx zl i wypisuja jakie to niesamowite zeczy sie wyprawiają a klocki maja w środku kabelki grubosci kabla w zasilaczu sieciowym do discmana czy innego malego urządzonka
Kiedyś widziałem w Audiovideo wzmak za 4000zł (nie pamiętam firmy ale jakaś niewielka) z TDA 1514 i napisali że są to tranzystory mocy w jednej obudowie.
Tasior, no bo kabel musi mieć swoją grubość. Właśnie tak jest, że jak masz cienkie przewody i założysz solidniejsze to różnicę można usłyszeć. Ale pytanie czy idziesz dalej ?? i zakładasz kabel 2,5mm za 500zł ??
Zrobic dobry wzmacniacz w domu to nie problem gozej jest jakby ktos chcial go produkowac na skale masowa. Wtedy pojawi sie tyle problemow o ktorych pewnie nie wielu z was ma pojecie.
Dla mnie najwazniejsze jest zeby wzmak byl niezawodny a co jest w srodku i jak gra to juz kwestia gustu.
Skomentuj