Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysterowanie...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysterowanie...

Witam
    czy roznica miedzy ac 97 5.1 a sb live! 5.1 digital ,w wysterowaniu wzmacniacza moze byc bardzo duza? czyli przy ac 97 wzmak ma (okolo) 5 W a przy sb osiaga ok. 150 W?
    pozdrawiam

[ Dodano: 09-06-05, 15:58 ]
    dodam ze z ac 97 daje sygnal stereo(bez roznicy czy polacze kanaly razem) a z sb live 5.1 digital sygnal jest podawany z wyjscia sub out

sygnaly na wyjsciach kart sa podobne ale slyszalem od ludzi ze czasem zly sterownik potrafi bardzo obciac sygnal.

Skomentuj

czekam na odpowiedzi ludzie piszcie co wiecie ....
      pozdro

Skomentuj

moge porównać ac97 5.1 do sb 128 bo takie mam w ac brakuje basu tego niższego szczególnie i wysokie tony są jakieś taki "matowe" sygnał na wyjściu jest znacznie słabszy niż w przypadku SB

Skomentuj

aha,czyli mam rozumiec ze to mozliwe? bo juz mi nerwy puszczaja,u mnie p3a niegra u esha gra :/

Skomentuj

Ja nie wiem dokładnie o co ci chodzi, mialem SB128 i teraz mam Live i nie było żadnych problemów z wysterowaniem różnego rodzaju wzmacniaczy których wzmocnienia wynosiły w granicach 30-40dB(33x-100x). Coś musiałeś naknocić we wzmacniaczu, sprawdź wartości rezystorów sprzężenia zwrotnego.

Skomentuj

wzmak byl u esha,u esha gra wrocil do mnei u mnie niegra :) wszystko co u mnei byl ou niego czyli np trafo itd wiec raczej nie

Skomentuj

końcówka P3A w normalnej formie ma wzmocnienie 27dB, wiec może w tym jest problem... Ja też miałem problemy z wysterowaniem pewnego wzmacniacza z komputera mimo iż miał wzmocnienie chyba (nie pamietam juz dokładnie) 33dB.

Skomentuj

wiec co zrobic zeby grało normalnie na ac 97 ? ;]

Skomentuj

Zwiększ wzmocnienie koncówki 2-krotnie albo daj taki przedwznacniacz (+6dB). A, i jeszcze zobacz jak masz ustawiony mixer w systemie - może masz ściszone wave i główny poziom.

Skomentuj

jak to zrobic,w systemie nie napewnoi nie,jest ok na fulla

Skomentuj

do ac97 dodawany jest taki soft soundmanager zobacz czy tam nie ma jakies funkcji echa korekcji czy czegos uaktywnionej

Skomentuj

ja mam vinyldeck-dziala mi teraz 5.1 a na soundmaxie nie, opuscmy sterowniki,nic z nimi napewno

Skomentuj

Czaruję...