Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skąd bierzecie obudowy na wzmaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skąd bierzecie obudowy na wzmaki?

Zrobiłem juz kilka wzmakow, ktore ladnie graja, ale niestety obudowe zawsze mam po jakims innym uzadzeniu lub robiona samemu co nie wyglada tak jak bym chcial.
    Chcialbym, zeby calosc wygladala profesjonalnie.
    czy nie wiecie gdzie mozna kupic jakies "gotowce"? Wystarczy mi sama skrzynka z odkrecanym wiekiem ewenualnie z otworami wentylacyjnymi, ale to nie jest konieczne bo otwory moge sobie sam zrobic. Interesowal by mnie jakie sklep internetowy lub sklep w Krakowie.
    A moze da sie to jednak zrobic w domu zeby ladnie wygladalo?
    czekam na wasze sugestie.

kiedyś widziałem w Edw jak koleś zrobił obudowę z aluminiowego garnka, nawet fajnie wyglądało.

Skomentuj

Ze sklepu lub dostosowany odzysk.

Skomentuj

Moim zdaniem najlepiej nadaje sie stary tuner sat.
        Im bardziej ubogi w funkcje tym lepiej.
        Skromny 3przyciskowy przedni panel daje mnustwo mozliwosci aranżacji.
        Na samym poczatku mojej przygody z elektronika budowałem szkielet z cienkiej listewski i oklejałem czym sie dało zeby ładnie wygladało
        Od jakiegos czasu sledze Aukcje bo chce nabyc tuner cyfrowy w dobrej cenie który posłuzy jako obudowa.
        efektem bedzie oczywiscie amplituner. duza gałka która normalnie złuzy do strojenia stanie sie potencjometrem od glosnosci.

Skomentuj

Z pewnoscia garnek sie nadaje, musialo to wygladac interesujaco mozna by gdzies na tej stronie zrobic galerie z takimi wynalazkami. Co do odzysku to trzeba miec narpiew z czego odzyskac. Bylem w sklepie elektronicznym to gosc mial same plastiki, a to mnie nie interesuje. Mnie interesuje ze 20 szt. takich skrzynek. Tylko skad to brac.

Skomentuj

Zbieraj po ludziach stare popalone unitry.
            Ja mam tosca 303 i jakiś wzmak (nie wiem jaki, bo panel gdzieś sie zapodział). Sam szkielet w obu jest identyczny, ale najfajniejsze to są te pokrywy z otworami wentylacyjnymi i zagłębienia do ustawiania jednego na drugim. Można sobie fajny panel przedni zrobić, przemalować na czarno i będzie git. Tylko zebranie dwudziestu sztuk to będzie problem. Zacznij od miejsc gdzie naprawiają RTV, może mają coś czego się naprawić nie da albo nie opłaca.

Skomentuj

Witam. Jak bym poszukał to może bym nawet z 10 starych tunerów sat załatwił, ale o większe obudowy to juz trudniej. Ostatnio dorwałem starego decka technicsa, z którego wyprułem flaki i teraz tworze wzmak do mojego nowego suba.

Skomentuj

ja kupiłem obudowę leżącą od kompa. daj dużo miejsca jak siewywali zasilacz,
                tylko problem z ładnym przodem. na tył dałem cienką sklejkę (żeby mieć gdzie zamocować gniazda) cena obudowy 30 zł

Skomentuj

Jeśli jesteś z Krakowa to poszukaj na giełdzie może bedą coś mieć. Jutro sam jade szukać obudowy na giełde właśnie myśle o jakimś tunerku unitry. Może się co znajdzie.

Skomentuj

http://www.briangt.com/gallery/cdpro2/cdp31 - prosta, solidna, elegancka :) Coby zaoszczedzic spod mozna zrobic z mdf'u, boki z pleksy, a tylko przod i gore z alu.

Skomentuj

no coz, myslalem ze to bedzie prostrze. Zrobilem calkiem fajna obdowe ale mialem klopoty z wycinaniem aluminium z arkusza i dlatego szukam gotowcow. Nie wie ktos jak rowno wyciac aluminium? Ja prubowalem taka specjalna gilotyna ale te arkusze sa za duze i trudno je ustawic pozatym aluminium sie zagina, slyszlem ze nozyce do ciecia blachy to tez nie jest dobre rozwiazanie.

Skomentuj

Ja akurat jedną kupiłem w www.cyfronika.pl. bardzo duży wybór. Jakość całkiem zadowalająca. Drobny lifting i wygląda świetnie.

Skomentuj

szlifierka kontowa a potem szlifowanie elekt idealny
                          Załączone pliki

Skomentuj

Ja kupiłem obudowę taką jak sprzedają na cyfronice ale u producenta. Jest ładna, ma aluminową płytę czołową are rewelacyjna to nie jest. Nie trzyma frormy, wygina się przy podnoszeniu, najzwyczajniej nie jest sztywna.

Kiedyś zacząłem robić obudowę pod STK'i ale zaprzestałem wraz z zaprzestaniem budowy wzmaka na STK. Powód - brak funduszy. Obudowa miała być zbudowana z płyty wiórowej, wyszlifowana na rantach na okrągło, na to szpachla natryskowa i lakier samochodowy. W efekcie dało by to bardzo ładny efekt. Kiedyś zrobię i wzm. STK i taką obudowę ale nie teraz. Druga koncepcja to obudowa z litego drewna tyle że już polakierowana jakimś dobrym lakierem do drewna. Tak żeby powstał efekt dobrego mebla. Wnętrze trzeba by pokryć przykładowo folią aluminiową.

Ogólnie mówiąc można zrobić ładną obudowę tylko trzeba mieć trochę czasu, zapału i zdolności manualnych.

Skomentuj

Na cyfronice niezle sobie licza za te obudowy, 90zl to chyba za duzo jak na taka obudowe. Dali by chociaz wieksze zdjecia bo na tych co sa to nic nie widac. Chyba jednak sie zdecyduje na zabawe ze szlifierka kantowa i arkuszem aluminium, jak sie przyloze to bedzie ladnie i tanio.

Skomentuj

Krakeen,na cyfronice za wszystko sobie dobrze liczą.Lepiej poszukać taniej.

Skomentuj

Zgadzam się z Petersem. Ostatnio zamawiałem z Cyfroniki gniazda cinch po 3PLN/ szt.
                                  Spodziewałem się takich w miarę porządnych (brak zdjęć na stronie), a dostałem zwykłe "gówienka" niby pozłacane warte góra 1 PLN/sztuka.

Skomentuj

Te obudowy są na: http://www.armel.pl/
                                    Stanowczo taniej niż na Cyfronice ,ale to chyba jedyny producent w Polsce który robi dobre obudowy bo reszta to 'bubel'.

Skomentuj

mozna rowniez poszukac na allegro jakiegos zloma starego... wymienic przedni panel i zabawka gotowa

re: esh0
                                      to co jest w linku to nie takie proste zeby zrobic sam mialem takie zamiary ale bez frezarek i przyzadow do ciecia grubych blach to nie jest wykonalne a jak jest to nie ma katow prostych.

Skomentuj

TatoTurbo, hm, i tak bede potrzebowal obudowy, wiec zobacze czy sie nie uda bez przyrzadzow :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X