a więc tak mam moduł altron al12 jest to mostek tda7294 zasilany trafem 200VA 2x24V i przy głośniejszym słuchaniu ok 50% mocy pojawia się problem po chwili grana wzmacniacz zaczyna wyadawać dziwne dźwięki (zniekształcony dźwięki i dźiwne strzelanie) i pojawają sie jakieś chwilowe wyskoie poziomy na wyjściu do tego stopnia że stx 32 wali cewką o nadbiegunki o co w tym chodzi, co może być nie tak. zeby te "usterki" w dźwięku się skończył trzeba bardzo mocno ściszyć prawie do tego stopnia że nie ma wogól nic na wyjściu. po ściszenu delikatny ustaje na moment i pojawia sie spowrotem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z mostkiem tda7294
Collapse
X
-
yeti, to właśnie wina temperatury.Każdy TDA po nagżaniu do pewnej temperatury zacznie się "zabezpieczać" i robić takie cudactwa - to nie tylko twój przypadek :) (osobiście raz odkręcił mi sie TDA od radiatora w moim wzmacniaczu aż przy przekręceniu gałki były te stuki że membrane wyrywało.... otwarłem a tam tda luźny :).
Skomentuj
-
przykręcony jest mocno pasta silikonowa H (http://www.ag.net.pl/oferta_p.html ta pierwsza od góry), podkładki to gość mi takie dał w sklepie do tego układu jak je kupowałem
Skomentuj
Skomentuj