Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra pw 9013... Pilne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra pw 9013... Pilne

Witam
    sluchałem sobie muzyki na moim ukochanym wzmacniaczu unitra pw 9013,ma ona 2x35 W
    wiec wystarczajaco duzo do monitorków jakie posiadam...
    pewnego dnia wlaczam i... cisza,jeden kanał niegra,dzisiaj znowu sprawdzalem to buczy tak jakby cos mial z masa i gra gdzies w tle cichutko,charczy,pierdzi,jak przkerece potka od balansu w lewo to niegra ani lewy ani prawy kanał,nawet jak dam opcje 'mono' testowalem wejscia aux,tape1 tuner,niema roznicy,w czym moze byc problem ?
    pozdrawiam

z czym ten wzmacniacz gra? moze kabel z sygnalu nawalił

Skomentuj

Kiedyś kumpel miał podobnie tylko nie z unitrą tylko Sharpem jakimś na STK 459. Wystarczyło wymienić bezpicznik :)

Skomentuj

Z opisu wynika ze albo ktorys bezpiecznik polecial, albo cos sie rypnelo w koncowce,ale bardziej prawdopodobne bedzie iz bezpiecznik ale moze tez byc tak ze na plytce zrobil sie tzw. zimny lut i lippa, trzeba szukac

Skomentuj

niestety,zaden bezpiecznik zaden zimny lut ani nic takiego,kabel sygnalowy itp tez dobry,jakies inne rady ? pozdrawiam i czekam na odp(przepraszam ze mnie niebylo tyle ale neta mi braklo)

Skomentuj

Stopień mocy?
            raczej czesta usterka w polskich sprzętach z tego okresu.
            Pozdrawiam

Skomentuj

ditomku,moglbys mi troszke przyblizyc twoja wypowiedz? moze odpowiedz na GG,
              pozdrawiam

Skomentuj

Pewnie polecialy tranzystory w stopniu roznicowym, a zarazem cala reszta tez sie pewnie popalila,na koncowe to na 100% do wymiany.W sprzecie z tamtych lat to jest standardowe uszkodzenie,wprawionemu naprawa nie zajmie wiecej niz 30 min,ale to sa tylko przypuszczenia rownie dobrze moglo cos poleciec w przedwzmacniaczu.
                Pozdro

Skomentuj

dzisiaj sluchalem troiche muzy na nim,przy wiekszej glosnosci slysze trzaski(stx 27 150 8 ss w wiaderku ,szczelnie w maire) a obydwa radiatory sie ghrzeja elcz tylko jeden kanal dziala,co mam sprawdzic?

Skomentuj

wsadz miernik zamiast głosnika jak nie pojawia sie na nim któeś z napięć zasilania (+ lub -) to transyztory OK trza szukać gdzie indziej. To naprostsza dzignostyka wzmacnaicza jaką mozna sobie wyobrazić.
                    Pozdrawiam

Skomentuj

ok zrobie tak,jak wlaczam wzmaka to membrana sie troche podnosi,chyba stałe ale małe jest na wyjsciu,w wiezy tez ale o wiele mniej.... zobacze i dam znac... aha i czy to normalne w starych sprzetach ze radiatory przy dosc duzym wysterowaniu(gałka godzina od 3 w góre) sa poprostu gorace?nieda sie ich dotknac..

[ Dodano: 15-07-05, 20:36 ]
                      OK dziala juz... ale znalazlem kolejna usterke,przekaznik mi wylacza lewy kanal jak postukam :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X