Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kendeil - co sadzicie o tych kondensatorach ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kendeil - co sadzicie o tych kondensatorach ?

Jak w temacie, co sadzicie o kondensatorach firmy Kendeil, dokladnie chodzi mi o serje 05 i 06 (te o mniejszych rozmiarach), jak sie maja np do Samwhy lub innych popularnych kondensatorow elektrolitycznych stosowanych w zasilaczach audio ? Jak macie jakies spostrzezenia to bardzo prosze sie z nimi podzielic za co dziekuje.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Nie wiem jakie mam u siebie, sprawdze jutro jak będe w domu, małe to one nie są 105C 4700uF/63V zapodaje im 64V i nic się nie dzieje nawet letnie nie są Zaaplikowane są w końcówce do subwoofera i nie mam żadnych zastrzeżeń, polecam z czystym sumieniem, chociaż slyszalem że w jednej serii są przecieki i elektrolit się wylewa. Znalazłem mam takie jak na tej stronie http://www.farad.kutno.pl/k05.html typ E02-037

Skomentuj

Generalnie sa dwa rodzaje kendeili te duze na srobe (parametry maja super) oraz te mini snap-in (parametry juz nie takie cacy ale sa bardzo male).
      coolombo
      Ty masz na srobe czy lutowane to juz mi duzo powie ( jak mowisz ze sa duze to mniemam ze na srobe ) ??

Skomentuj

Lutowane, snap in

Skomentuj

coolombo
          Kiedys na elektrodzie wspominales ze wymieniales kondy na w/w kendeile i pisales ze efekt byl raczej kiepski (cos nie tak z basem), powiedz mi czy kondensatrory sie wygrzaly ? Czy wymiana przyniosla efekt i tak ogolnie co o nich myslisz na tle samwhy lub teapo ?

Skomentuj

Właśnie nie wiem czego to efekt może autosugesti, ale coś w tym jest bo po czasie całośc zaczeła lepiej grać.

Porównać kendeila do shamwy nie mam za bardzo jak bo niby układy wzmacniacza mam te same ale jeden chodzi z kendeilami(10x4700uF/63V 105C) +-64V , a w drugim są shamwy(6x6800uF/80V 85C) i całość chodzi przy +-77V .Ten mocniejszy gra dynamiczniej(shamwa), ogólnie lepiej ale to też kwestia wyższego napięcia zasilania.

Jakbym miał wybierać pomiędzy shamwą a kendeilem, te same pojemności, napięcie i temperatura, to wybrałbym te tańsze

Skomentuj

moze kogos zainteresuja rubycony 4700u/50V ?? :) jak by co to PW :)

Skomentuj

Kendeile ale tylko z serii GOLD są naprawde jednymi z najlepiej nadających i się do zasilaczy sieciowych we wzmacniaczach High-End

Skomentuj

Jakoś nie przekonuje mnie to żeby pakować kase w jakieś super kondy dzięki którym dzwięk stanie się Hi-Fi, przecież one doładowywane są z częstotliwością 100Hz i raczej ciężkich warunków pracy nie mają, co innego zasiacze impulsowe i przetwornice tam wysokiej jakości kondy są wskazane. Nie mówie też żeby kupować jakieś byle najtańsze badziewie wszystko granicach rozsądku. No i zazwyczaj lepiej jest podlączyć zamiast jednego wielkiego, kilka mniejszych równolegle.

Skomentuj

Napewno np 5 szt no name 4700uF - 105 stopni C połączonych równolegle będzie miało niższą rezystancje szeregową i właściwsze parametry dynamiczne od porównywalnego no name 22000uF - 80 stopni C ale cena zakupu kondensatorów połączonych równolegle będzie wyższa i wyniesie w przybliżeniu kwotę za jaką można kupić np Kendeila Golda 22000uF - 80 stopni C przy którym mamy pewność bardzo dobrych parametrów dynamicznych przez wiele lat.
                    Ja osobiście nie słyszę różnicy między kablami za 10,- zł /mb a 100,- zł/mb ale słyszę różnice między kondendensatorami w zasilaczu końcówki za 10,- zł a 100,- zł

Skomentuj

Czaruję...
                    X