Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pitch do cdromu lub odtwarzacza cd?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pitch do cdromu lub odtwarzacza cd?

szukam schematu, instrukcji jak zmontowac pitch czyli regulacje predkosci danego utworu na cd

uklad moze byc albo do cd romu albo do zwyklego odtwarzacza
    wie ktos moze czy da sie to jakos zrobic?

temat dalem tez na elektrodzie ale jak narazie nikt nie napisal :/

musiałbyś zbudować regulator taktowania dekodera C/A + regulator obrotów silnika, a z twojego postu wynika, że nie znasz się na elektronice, więce nie masz się co za to brać. Poszukaj fabrycznych rozwiązań

Skomentuj

nie obrazaj mnie :) od 4 lat interesuje sie elektronika/od 2 lat uczeszczam do tech. elektronicznego

poprostu nie mam pojecia jak takie cos wykonac, tez myslalem nad kontrola obrotow silnika tylko dokladnie nie wiem jak to wykonac, po drugie kazdy odtwarzacz jest inny

a co do wykonania tego w cdromie to sa specjalne uklady ale niedostepne u nas

Skomentuj

no widzisz ja interesuje się od 4lat a do Technikum elektronicznego (zse.bydgoszcz.pl - kryptoreklama - A CO! :)) chodzę od roku. I Ci mówię - nie przetaktujesz Daca i sterownika silnika, bo zgranie tego jest lekko mówiąc... niewykonalne :)

Sory, jeśli poczułeś się urażony.... ja jestem po prostu realistą :)

Skomentuj

myślę, że jedynym (może nie jedynym, ale według mnie na pewno wykonalnym) sposobem będzie użycie jakiegoś DSP.

Skomentuj

a masz jakieś doświadczenie w tego typu procach? bo chciałbym zobaczyć jak sprawuje się filtr LP na DSP wiem, że Texas produkuje dobre i SZYBKIE dsp... ale nie wgłębiałem się w temat :)

Skomentuj

kurde a chcialem sobie ladnie tanim kosztem zbudowac dwa cd decki i do tego mixer ktory powoli klece ale widze ze nic z tego i trzeba inaczej kombinowac :/

ps. na elektrodzie byl temat gdzie gosciu w discmenie wymienil kwarc na przestrajalny uklad rc i ponoc dalo to takie efekty regulacji tempa

Skomentuj

w discmenie to może dać radę - tam jest wszystko w jednym scalaczku - od regulacji obrotów silnika do DAC'a... jakby to było takie tanie to mixery by nie były takie horrendalnie drogie

a nie myślałeś o zastosowaniu kompa? tam regulacja pitch'a to pestka... mixer zrobić zewnętrzny, a pitch, reverb itp przez kompa :)

Skomentuj

dwa kompy podlaczone do mixera i na nich muze puszczac a pitch cue itp w programie robic - oto ci chodzi?

bo jesli tak to mnie takie granie na traktorze z kompa nie bawi, wole z cd'kow na dobrym mixerze

jakbym mial kase to bym sie nie bawil tylko juz mial dwa konkretne decki denona i po sprawie...

Skomentuj

NO WŁAŚNIE :) jakbyśmy mieli kasę to byśmy nie kombinowali tylko kupili markowy sprzęt :) a chodziło mi o to,że JEDEN komp... z odpowiednim softem i tam masz pitch, reverb itp osobno dla obydwu ścieżek.
                    A jak lubisz "miksować vinylem" (nie wiem jak to się nazywa) to możesz skonstruować przystawkę do kompa, która będzie badała ruch płyty i odpowiednio do tego odtwarzała utwór - tylko progsik będziesz musiał sam napisać

Skomentuj

MarasK - To użądzenie to się FinalScrach nazywa...
                      Łatwiej zbudowac kontroler do komputera na jakiś program.

Kiedyś sam się interesowałem tym tematem wiem że zmiana taktowania zamiast kwarcu nie zawsze przynosi pożądany efekt. CZasem na allegro można znaleźć okazję i kupić jakiegoś złoma co po wymianie optyki będzie działał(ja tak zrobiłem)

AVT ma taki kit który umożliwia podpięcie zwykłego cd i na bazie 2 sclakaków, jeden obsługuje cd drugi wyświetlacz. można sobie stacjonarny cd zrobić...myślę że gdyby zaingerować w ten ukad to możliwa była by zmiana prędkości.

Pomysł jest trudny ale nie niemożilwy, myślę że komputerowy cd jest najbardziej uniwersalny i się nada a co najważniejsze jest tani...

pozdro

Skomentuj

no no, tez od wczoraj zmienilem koncepcje na cd rom bo w sumie w odtwaraczem by trzeba niezle kombinowac i to z danym modelem bo kazdy jest inny

co do cdrom to sa dwa kity z avt, troche drogie ale samemu robiac plytke, programuja procek to wychodzi tanio a elementow duzo nie jest no i byly juz wszystkie podstawowe funkcje wraz z wyswietlaczem, a pitch i nawet cue myslalem zrobic na zlaczu ide lub rs lub lpt, a na kompie program ktory by sterowal tymi cd

Skomentuj

Czaruję...
                        X