Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka mocy - co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Końcówka mocy - co wybrać?

Witajcie
    Mam problem... szukam końcówki mocy do max 600zł i nei wiem co wybrać...

Szukam szukam i po rozmowie z dalexem polecił mi on takie coś:
    http://monacor.no/2003/?id=9&sub1=6&sub2=2&prod=STA-500
    Czy ta końcówka jest wartaq uwagi czy raczej nie?

Interesuje mnie coś co będzie miało około 200W RMS przy 4Ohm na kanał.
    Co byście polecili? Na co zwrocić uwagę a co omijać z daleka?

za tą cenę (zakładam, ze to stereo), to polecam mostek p3a *2 = 200zł + trafo itp i wyjdzie Cię mniej o wiele. Za 600zł jakbyś sam robił to zrobisz... 2*400W około. A jakbyś komuś zlecił.. to 2*200W/600zł spokojnie dostaniesz gotowca.

Skomentuj

Hmm z koro podałem linka do gotowego... to chyba mozna wywnioskowac ze sam nie zrobie:/...
      Poczekam az ktos moze poda jakis przyklad gotowej koncowki, tak jak ja to dalem w linku...
      Marask dobrze uwazasz ze to ma byc stereo... thx za zainteresowanie:)

Skomentuj

używka (allegro) wchodzi w grę? i jaką masz kasę?

Skomentuj

Przeciez napisałem w 1 poscie;]
          max 600zł, dalej nic nei wiem o tej koncowce co dalem do niej linka... moze ktos inny cos powie...
          Jak bedzie cos dobrego to uzywka tez;] dlatego sie pytam na co zwrocic uwage a na co nie...

Skomentuj

palladium DAP 500 np

Skomentuj

No w koncu jakas sesowna odpowiedz... czekam na kolejne:P

[ Dodano: 2005-08-01, 20:59 ]
              ALTON fajnie ale najtaniej udało mi sie znaleźdź za 749zł a to troche za duzo... chyba ze gdzies bym wuzywana dostał... ale thx za zainteresowanie:)

Skomentuj

Dap 400 nowy za 569zł do kupienia na allegro.

Skomentuj

Dzięki ALTON, juz widze, może sie zdecyduje na ta DAP 400 albo poczekam i dozuce na DAP 500:) na allegro jest za okolo 660zł:)

Skomentuj

Maxi, Tak jak najbardziej warto dozbierać te 100zł.

Skomentuj

a tu tez dap 500 tylko ze inczaczej wyglada http://www.dexon.pl/katalogi/katalog_100v/53.htm

Skomentuj

Interesuje mnie coś co będzie miało około 200W RMS przy 4Ohm na kanał.
                        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59480703

Skomentuj

Dobra chłopaki,
                          to:
                          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60298859
                          czy to:
                          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60036011 - za 660zł a nei jak w tej aukcji.
                          Co lepsze?

Skomentuj

powiedz do czego to potrzebujesz to ma grać w pubie na imprezach dla znajomych czy jako home hi-fi?? jak do domu to wszystkie estradówki odpadają - nie ze względu na jakość dźwieku ale na wkurzającą prace wentylatorów (no chyba żeby przerobić pół końcówki)
                            czy wchodzi w gre złożenie z gotowców?? (przykręcenie końcówki mocy do radiatora podłączenie do trafo i wsadzenie tego do obudowy) bo jak tak to mozna w necie kupić za 150zł/sztuka zmontowane układy mosfet 400. na imprezy jak znalazł (duzo lepszy od dapa i tego drugiego wynalazku.....)

Skomentuj

Yy SW heeh ja Cie meczylem troche o glosniki a Ty nei wiesz z czym to ma grac:P
                              30/300/4AE + tuba z stxa:)
                              Bedzie to gralo w domu i na imprezach... a co mi tam wentylatory? Az tak glosno to chodzi? Po nocach i tak tego sluchac nie bede....
                              A jezeli chodzi o zlozenie to ja tego nie zloze bo sie kompletnie na tym nie znam....

Skomentuj

aa fakt.... zapomniałem.....
                                od bidy wybrał bym dapa ale moze pogadaj z JS to by ci zrobił na pa300 więcej mocy a myśle że wziął by pewnie coś koło tego..

Skomentuj

Hmm no nie wiem sam modul do suba Co jest na stronei tyle kosztuje... a to jeden kanał... a gdzie drugi?
                                  No ale thx napisze do niego:)
                                  No ale jak bedzie cena za wysoka to wezme tego dapa...
                                  PS. jeszcze Cie o glosniki pomecze <lol> ale to pozniej:)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X