Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino 5,1 od zera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kino 5,1 od zera

Cześć wam...
    ostatnio wpadłem na pomysł żeby zrobić ze do komputera głośniki 5,1. mam SB! Live. Umiem w miarę lutować i składać, ciąć w MDF wkręcać śrubki. Myślałem o płytce TDA od Irka, która by mi napędziła subwoofer (STX 22cm) i o jakimś wzmacniaczu na TDA7384A o mocy 4x35 pod satelity (przód L+R i tył L+R) no i cos z centralnym, ale on na razie może być na końcu... no i o jakimś regulatorze głośności dla całego zestawu, (choć nie wiem jak to zrobić...Jakiś potencjometr dla 5 kanałów chyba nie istnieje...nie mam pojęcia...)albo jakis sterownik...gdzieś tu czytałem o jakimś cyfrowym, a co do kasy to może jakieś 120zl na start(na TDA od Irka) ... nie zależy mi żeby wszystko było na raz (no raczej nie mogę sobie na to pozwolić :P )...na rady zrobic...PomóżcieJ

Zrobiłem niedawno kino. Zastosowałem jednak 5*tda7294. Co do regulacji głośności, to proponuję 2 potencjometry 100k podwójne (przód, i tył) i jeden pojedynczy do centralnego. Łatwiej będzie wyregulować głośność, gdyż każdy z głośników znajduje się w innej odległości od słuchacza.

Skomentuj

250 W trafo, 5x TDA7294 na satelity (zapewni w miare dobry wykop także w stereo), zasilanie suba z oddzielnego wzmaka.
      Niestety duży problem z 6 sekcyjnym potencjometrem.
      mozna uzyc 3 stereofonicznych wzmacniaczy sterowanych napieciem stałym.
      Pozdrawiam

Skomentuj

a czy nikt nie słyszał o LM1036? Jest to preprocesor z regulacją głośności, wysokich i niskich. Można obsługiwać np 5szt z jednego potka.

Skomentuj

Czaruję...
        X