Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gramofon>>>Komputer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gramofon>>>Komputer

Posiadam gramofon Unitra Fonica Servo Photoelectronic Regulation System GS-431. Posiada on wyjście din na kabelku więc można go od razu wpiąć do wzmacniacza. Chciałbym podłączyć mój garmofon do komputera, do karty dźwiękowej i przegrać na twardy dysk stare płyty. Czy wystarczy po prostu zastosować jakąś przejściówke jack/din? Na karcie dźwiękowej mam trzy wejścia/wyjścia jack 3,5 oczywiście. Czy może musze zrobić obwód gramofon-wzmacniacz-komputer? Jak to powinno wyglądać?

Z góry thx,
    Mike_M2 (-:

podepnij go bezpośrednio w kartę dzwiękową pod line-in lub ostatecznie mic i posłuż sie odpowiednim programem do zapisywania muzyki.

[ Dodano: 2005-08-17, 23:36 ]
    Mike_M2, przemyślałem to co napisałem, i może lepiej niech sie ktoś jeszcze wypowie bo nie koniecznie mi sie mój pomysł podoba..
    choć pewnie dobrze kombinuję..

Skomentuj

Aaa poszukam za Ciebie:

http://www.audiostereo.pl/Gramofon_A...1404_8524.html

Czyli musisz wiedzieć czy masz wkładkę piezo, jeśli tak , to podłączasz do kompa i już. Jak niema to muszisz zbudować specjalny układ, ale niewiem czy dasz sobie rady jak ty masz problemy z kablem :)

Skomentuj

Jak sprawidzić jaką mam wkładke? Troszke mnie podbudowałeś tym układem PETERS, ale w końcy kiedyś trzeba zacząć, ja właśnie to robię:/ A tak wogóle to na czym polega ten układ?

Mike_M2

Skomentuj

Jak sprawdzić?? No jak masz kabel to podłączasz do wzmacniacza i sprawdzasz czy masz normalny dzwięk taki jaki powinieneś. Jak nie to musisz sygnał przepuścić przez ten układ, niepamiętam jak on się nazywa, raz go widziałem w EP czy EDW - poszukaj na elektrodzie, napewno powinno coś być.

Skomentuj

jeśli nie masz przedwzmacniacza z korekcją, to możesz nagrać tak jak leci, a potem ewentualnie to poprawić. Możesz to zrobić w Audacity korekcją graficzną, masz tam do wyboru różne krzywe korekcji, w tym np. RIAA.

Skomentuj

Czaruję...
            X