Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics Su-700!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics Su-700!

Ludzie blagam pomozcie!Mam taki problem.Dostalem od kumpla wzmaka Technics su-700 - moj radmor 5102 nie wytrzymal imprezy na domku i siadly dwie koncowy.Problem jest taki - wlanczam technicsa do pradu odpalam i jest oki zapla sie power dioda ale nie gra.Wzmak nie robi takiego dziwnego "CYK" - nie zapala sie dioda SAFETY nawet na nim.Jezeli ktos mial podobny problem to dajcie znac.Sluchawki mnie jush mecza.Aha oplaca sie to wogole naprawiac??Nie znam paremetrow wzmaka wiem tylko tyle ze pobiera 360 wat pradu tolerancja od 4 d0 16 ohmow i ma koncowa mocy jest czarna postawiona pionowo, chlodzi ja radiator.Wzmak ma wyjsica na 4 kolumny i jeden bezpiecznik przy zasilaczu ktory jest sprawny!Blagam HELP!!!

Jeżeli nie zaświeca sie safety operation to wzmacniacz jest uszkodzony.Siadła końcówa SVI3205 lub SVI3102 lub SVI3203.Nie warto tego naprawiać.....

Każda z nich oscyluje powyżej 200zł w serwisie a za tą cene można dostać ten wzmacniacz cały sprawny

Skomentuj

Aha tak wlasnie myslalem.Dalem wzmaka znajomemu - moze bedzie mial jakies czesci zeby go naprawic - najwyzej technics trafi na smietnik.Dziwi mnie tylko jedna rzecz - wzmak gral gral potem zostal wylonczony i po paru godzinach jush sie nie zapalila dioda safety.Dzieki za pomoc.

Skomentuj

takie dziwne "cyk" to przkaznik ... moze alton ma racje ale na poczatku sprawdzil bym przekaznik u brata tez cos sie jeblo z nim ale jak trzsneles w wzmaczniacz przekaznik sie odblokowywal i ok bylo :P

Skomentuj

nadzik, Nie świecący sie safety operation to 100% ubita końcówa PONIEWAŻ hybryda która jest wzmacniaczem M.cz jest sama sobie ogromem zabezpieczeń !.To właśnie ONA steruje całymi procesami protectu zaświecenie si safety operation to podanie przez hybrydę stanu wysokiego na jednym z pinów to pozwala na załączenie przekaźnika :)

Skomentuj

Nie chce sie z nikim klocic ale moj kumpel ma podbny problem z pionierem i jak w niego walnie czasem to zalapuje dioda safety i wzmak chodzi elegancko.Dalem go znajomemu do zobaczenia moze cos z niego wykrzesa.:)

Skomentuj

widzisz alto ze moja metoda skutkuja ... trzeba walnac i chodzi :P najpierw tzn po naladowniu kond. zalacza sie przekaznik i dopiero potem koncowka !!

Skomentuj

Geiser, Nie fantazjuj żaden pioneer na rynku niema czegoś takiego jak safety operation !.

Pioneery z nowej serii tylk oamplitunery mogą mieć w razie awari napis protection albo check the speaker conector...

nadzik, Ty również nie wymyślaj.Oewentualnie jeżeli svi jest cały to zimne luty ale to wątpliwe

Skomentuj

alton ... wzmaczniacz dzialal poprawnie to jak mogly sie nagle zimne luty zrobic ?? :P
                  bk ale spox

Skomentuj

nadzik, A co ty nato znajomy kupił ampli SA-GX670 w sklepie.Po roku padł co sie okazało ? - zimne luty.....

masz racje "bk ale spox" ......

Skomentuj

ty no ale nie uwazasz ze do dziwne ze po pol roku sie zimne luty zrobily ??
                      jak on nie zauwazyl usterki to bylo ok to ja nie wiem jak to sie moglo tak zrobic !!

Skomentuj

Czaruję...
                      X