Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tuning....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tuning....

witam.

Czy jest sens tuningowac przetworniki np teslę arn 150... dokładająć kolejny magnes, lub zmieniająć mebranę na bardziej sztywną i lżejszą???
    Zastanawiam się także nad tuningiem gdwk 11/100....
    mógłbym w to zainwestować jakieś 250-300 zł.
    Napiszcie czy warto... w sumie można z tego zrobić foto-relacje. Co wy na to?

jak na lato jesli masz do 300 zl na "tuning" to pomysl czy lepiej nie kupowac tych tesli albo gdwk i dolozyc siano do tych 300 i kupic cos porzadnego ... ??
    no chyba ze masz juz te glosniki ?!?!?! ja na twoim miejscy zostawil bym to w spokoju

Skomentuj

mam ten zestaw juz jakieś 1,5 roku i dlatego pomyslałem o tunigu.
      pozdrawiam

Skomentuj

szkoda twojej kasy po takim tuningu zmieniaja sie parametry, musisz robic na nowo pomiary i zwrotke bo stara sie nie bedzie nadawac wiec sie zastanow lepiej

Skomentuj

problem w tym że zdobyć dobre membrany to graniczy z cudem.... wymieniać na te z tonsila to staniesz się posiadaczem GDN-XX-XX-X-XX czyli tonsil w innym koszu.... z STX'a tym bardziej nie bo to był by regres a nie postęp....

Skomentuj

skuteznie mnie zniechecacie.. .a co z magnesami?
            Pozdrawiam

Skomentuj

mozesz dolozyc jeden zrobic puszke i miec ekranowanego ARN'a
              a tak na powaznie to daj se spokoj bo jak to mowia z gowna bata nie ukrecisz

Skomentuj

Kiedys doklejalem dodatkowe magnesy do glosnikow. Zaleznie od kierunku doklejenia zmienia sie nieco Qts. Nawet robilem pomiary w zakresie basu (XW165) ale ledwo co bylo widac zmniejszenie dobroci. Z drugiej strony male magnesy z STX-a sa bardzo tanie wiem mozna sie pobawic. Niestety nie chcialo mi sie juz wykonac pomiaru efektywnosci. Ale nie sadze zeby duzo wzrosla.
                Ciekawe by bylo wykonanie ARN150 z krotsza cewka albo z dluzszym nabiegunnikiem.
                Ma przesadne Xmax rowne +-4,25mm a zawieszenie pozwala maksymalnie na +-6mm. Wiec nie wykorzystuje sie w pelni teoretycznego maksimum ktore zapewnia cewka czyli +-9mm.

Skomentuj

czyliw sumie można coś pokombinowac....
                  ciekawe jak by te arny się xachowywały? irek to ty przerabiałeś 150???

Skomentuj

Nie to nie ja. Ale ktos sie oglaszal ze Haj-End zrobil z ARN150.

Skomentuj

doklejanie magnesu do ARN 150 to nienajlepszy pomysł głośnik ma niskie Qts co świadczy o silnym układzie magnetycznym tu bym nie widział pola do popisu - co innego reszta arnów które cierpią na niedobory jednostki napędowej :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X