Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz do jiga. Mozna takowy wykonać??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz do jiga. Mozna takowy wykonać??

z uwagi na brak funduszy na odpowiednią kartę dźwiękową zacząłem się zastanawiac nad wykonaniem przedwzmacniacza dla jiga. Moje pytanie jest nastepujące:
    - Czy to ma wogule sens??(dla mnie ma)

mozna byt uzyć jakiegos tla074/084, zasilanie bateryjne, ew zakupic jakiś tani wzmacniacz scalony w zależności od tego żeby mocy starczyło.

co o tym sądzicie??

a co z znieksztalceniami karty dzwiekowej?

Skomentuj

Niebardz wiem co masz na myśli...chodzi ci o mozliwy ich wpływ na wynik pomiaru czy wpływ tego premapa??

Skomentuj

wplyw karty... np ac 97 ma napewno wieksze znieksztalcenia w dzwieku jak i mniejsze pasmo hmm 'grania' czestotliwosci...

Skomentuj

Tasior, wiesz jakie zniekształcenia ma typowa karta AC97?? i jakie pasmo 'grania' częstotliwości jak to określiłeś??

Skomentuj

Z tego co się orientuję to obecnie produkowane chipy są i tak dużo powyżej normy hifi więc nie widzę specjalnego problemu...Powyżej tych 20kilo i tak nic nie słysze... :p

a moje pytanie jest całkiem poważne bo mam za małe wzmocnienie na karcie i poprostu głupoty mi wychodzą...kiedyś SW próbował mi pomóc z kalibracja i g*** z tego wyszło więc szukam alternatyw...

Skomentuj

jakie znieksztalcenia niewiem ale czytalem gdzies bodajze na elektrodzie,ze od 16khz gra juz slabiej itp

jesli sie myle to przepraszam,ale jak juz mowilem gdzies o tym czytalem ...

P.s
              mialem na mysli pasmo przenoszenia,sorki.

Skomentuj

Czaruję...
              X