Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z Tunerem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z Tunerem

Witam. Ostatnio zakupilem sobie tuner i mam z nim problem ,niemoge uzyskac idealnej jakosci praktycznie kazde radio sniezy prubowalem na normalnej antenie palakowej teraz mam podlaczone po gniazdo FM w puszcze TV badziewnym kablem jakims telefoniczym i jest lepiej ale dalej sniezy jedne stacje odbieraja lepiej inne gorzej lub wcale. Tuner stoi blisko komputera ale po wylaczeniu go zmniejszaja sie szumy ale dalej niejest tak jak trzeba, w czym moze tkwic problem ??? Dodam ze tuner jest z wyzszej pulki i chyba niepowinno byc takich problemow u znajomego sprawdzalem jak on ma i on ma zaledwie 30cm kabelka a stacje odbiera idealnie a jest to zwykla miniwieza. Dajcie jakas rade. pozdrawiam

sproboj postawic go z daleka od komputerów i innej takiej elektroniki... ja jak odpale kompa to koniec z radia(nawet jak dalem kabel 5 m przez caly pokuj i za okno !)

Skomentuj

Spróbuj normalnym kablem koncentrycznym, na pewno będzie o wiele lepiej niż zwykłą skrętką telefoniczną, która nie jest ekranowana. No i oczywiście podłącz do gniazdka FM tam gdzie masz TV, bo z antenami to różnie bywa.

Skomentuj

Jutro sprawdze z koncentrykiem jak to bedzie wygladalo,a przy okazji wiecie moze z jaka rozdzielczoscia nadawany jest sygnal radiowy ? 32kHz czy wiecej ? pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez slam
          z jaka rozdzielczoscia nadawany jest sygnal radiowy ? 32kHz czy wiecej ?
          Przecież to jest sygnał analogowy! Pasmo m.cz. sygnału radiowego FM ma zakres od 30Hz do 15kHz.
          Format zapisu na nośnikach cyfrowych z częstotliowścią próbkowania 32kHz był ustalony właśnie z myślą o radiofonii.

Skomentuj

To tak jak dobry magnetofon :/ cieniutko

Skomentuj

Ciekawe czy słyszysz coś lub wiele powyżej 15-16 kHz. Dobre radio też potrafi zagrać przyjemnie, >15kHz mało jest już informacji muzycznej.

Skomentuj

Czaruję...
              X