Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wieza ze spalona koncowka jako tuner?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wieza ze spalona koncowka jako tuner?

Witam.Zakupilem niedawno wzmacniacz Sony TA-FE 310R.chcialbym od niego podlaczyc wieze ktora miała by sluzyc za tuner,tylko ze ona ma spalona koncowke i zadnego dzwieku z siebie nie wyda...czy to ma jakies znaczenie?wzmaka nie mam jeszcze w domu dlatego tutaj pytam zeby wczesniej sobie wszystko przygotowac.z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

możesz wykorzystać sygnał z tunera przed końcówkami mocy ...
    o ile są oddzielone , bo jeśli wszystko na 1 płytce to może być problem ...

Skomentuj

Nie będzie żadnego problemu, tylko trzeba wiedzieć skad brać ten sygnał, pewnie tuner jest na osobnej plytce, jeśli nie to też nie problem, taki sygnał łatwo wyszukać przecież i zamontowć dla niego osobne wyjście Cinch. Możesz też brać z potencjometru głośnośi, jeśli nie wiesz skąd.

Skomentuj

tak na moje myslenie to niby nie powinno miec wplywu bo z tego co wiem to tylko poprostu nie ma dzwieku koncowy sie spaliły...wieza ma wyjscie cinch wiec jesli by ja ustawil na tuner we wzmacniaczu ustawil odbior na tuner to moze by zagrało? hmm tuner jest na osobnej plytce raczej ale nie mam 100% pewnosci...a co myslicie o tym wzmacniaczu?da rade cos mi posluzyc?a jeszcze co do tej wiezy jesli nie zagra tak jak mi sie to wydaje to zrobie fote plytki i licze na wasza pomoc :)

pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi

Skomentuj

Wieża ma wyjście czy jest to może wejście np. Phono/AUX?

Skomentuj

wejscie

[ Dodano: 2005-10-18, 09:43 ]
            wygladalo jakby wieza miala spalone koncowy ale chyba tak nie jest a dlaczego to juz pisze....wczoraj kolega budzik mi doradzil zeby wziasc sygnal z wyjscia sluchawkowego ...wpinam skuchawki i co?dziala heh noto mowie fajnie tak sie uda...po jakis 2 minutach zaczelo przerywac...a za chwile calkowicie przestalo grac...mowie nic dojaralem ja do konca..ale teraz dla czystej teoretyki wpinam jeszcze raz sluchawki i historia sie powtarza...nie wiesz co moze byc przyczyna?tak jakby cos sie za mocno rozgrzewalo i odcina sygnal?..

dzis rozebralem wieze ,porobilem foty..okazalo sie ze bardzo mocno sie nagrzewa uklad o oznaczeniu :ba5417(833 h32 to jest pod poprzednim symbolem).uklad ma 15 nozek...i najwiekszy radiator jesli tak to mozna nazwac wsrod ukladow ktore tam sa..to jest scalak odpowiedzialny za sygnal?chce dodac ze jak juz ten uklad ostygnie to znow jest tak jak wczesniej.licze na wasza pomoc w tej kwestii..

fota :

Skomentuj

Czaruję...
            X