Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to sie nadaje do suba ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy to sie nadaje do suba ?

Witam. Niedułgo bede w posiadaniu pasywnwego suba na STX 32-300-8-SC. Posiadam unitre WS-432 pod którą chodzą monitorki. Do suba chcialem kupic cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69629271 i zmostkowac 2 kanały(jesli to mozliwe). Mysle ze sub pod tym chodzil by wystarczająco dobrze. Wiec moje pytanka. Czy moge jakos tą końcówką sterowac moją unitrą ? Czy to wogóle dobre rozwiązanie czy lepiej jakis inny wzmacnaicz do suba ? moze mostek tda ? ja nie znam sie kompletnie na elektronice więc chce kupic cos gotowego w jak najnizszej cenie i zeby dobrze sie spisywalo z moim subkiem.

ta końcówka ma 2 x 160w ale przy 8R,
    więc musiałbyś mieć głośnik 16R:/
    pozatym jakaś bardzo stara jest ,
    ale fakt że wygląda ciekawie :)
    a za tą kase to tylko mostek tda :/

Skomentuj

a ile mnie wyjdzie gotowy moduł mostka TDA ? taki gotowy do wklepania w bude i gdzie takie cos kupie ?

Skomentuj

chyba 120zł u Irka :)
        do tego trafo tylko ...

Skomentuj

a mozesz podac link do trafa ? które bedzie najbardziej odpowiednie do tego mostka ?
          mostek + trafo i nic wiecej nie potrzebne ?

Skomentuj

pvl, Miałem tą końcówę philipsa i powiem że to bardzo dobra maszyna jednak technologia tam zastosowana jest fakt przestarzała.Na radiatorze siedzą 2 pary tranzystorów odpowiednio dla kanału R i L po jednej parze.Zasilanie w niej to 2x58V a kondensatory po 15 000uF 63V philipsa.Sama konstrukcja końca mocy jest bardzo "dziwna" i niemożliwa w razie uszkodzenia do naprawy.Ogólnie polecam ten sprzęt jednak do zmostkowania.....nie bardzo.

Skomentuj

I radiator.

www.toroidy.pl

Skomentuj

do mostka tda wystarczy z powodzeniem 200VA 2x24vac...
                ogólnie z przesyłką powinieneś się zamknąć bez problemu w 200zł...

Skomentuj

Jak chcesz to mogę ci odsprzedać taki moduł od Irka. Jakoś się dogadamy. Kupiłem to ale prawie wogóle suba nie używam, więc jakoś się byśmy dogadali z ceną.
                  pisz na pw
                  Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                  X