Witam. Niedułgo bede w posiadaniu pasywnwego suba na STX 32-300-8-SC. Posiadam unitre WS-432 pod którą chodzą monitorki. Do suba chcialem kupic cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69629271 i zmostkowac 2 kanały(jesli to mozliwe). Mysle ze sub pod tym chodzil by wystarczająco dobrze. Wiec moje pytanka. Czy moge jakos tą końcówką sterowac moją unitrą ? Czy to wogóle dobre rozwiązanie czy lepiej jakis inny wzmacnaicz do suba ? moze mostek tda ? ja nie znam sie kompletnie na elektronice więc chce kupic cos gotowego w jak najnizszej cenie i zeby dobrze sie spisywalo z moim subkiem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy to sie nadaje do suba ?
Collapse
X
-
pvl, Miałem tą końcówę philipsa i powiem że to bardzo dobra maszyna jednak technologia tam zastosowana jest fakt przestarzała.Na radiatorze siedzą 2 pary tranzystorów odpowiednio dla kanału R i L po jednej parze.Zasilanie w niej to 2x58V a kondensatory po 15 000uF 63V philipsa.Sama konstrukcja końca mocy jest bardzo "dziwna" i niemożliwa w razie uszkodzenia do naprawy.Ogólnie polecam ten sprzęt jednak do zmostkowania.....nie bardzo.
Skomentuj
Skomentuj