Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa audio w skuterze...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa audio w skuterze...

Witam, jestem nowy na tym forum i całkowicie zielony w dziedzinie elektroniki... Jednak chciałbym zbudowac w schowku mojego skutera trójdrożna "kolumne". Nie chce wydawac na to duzo kasy bo nie jestem pewien czy to sie sprawdzi... Wybrałem głosnik niskotonowy Alphard LW800, co do dwóch pozostałych to jeszcze sie nie zdecydowałem może macie jakies tanie propozycje? Mam dwudrożnego BLAPUNKTa i moze jego zamontuje... Do tego potrzebuje zwrotnicy i wzmacniacza - i tu do was proźba. W elektronice jestem kiepski ale lutownica mógłbym sie pobawic Podajcie jakies tanie i proste przykłady wzmacniaczy prosze Wzmak musi byc na 12V (najlepiej bez przetwornicy) i miec koło 100W najlepiej, choc z 50W tez bym był zadowolony Zródłem dzwieku bedzie odtwarzacz mp3... Myślałem nad 2xTDA 1562 co o tym sadzicie... Jeszcze pytanie co by było gdyby http://www.mdcs.elektroda.net/arn312/arn312.html taki o to mały prosty wzmak na TD7293 zasilić z akumulatorka? Aha jeszcze prosze o jakis prosty schemat zwrotnicy trójdroznej

PS. Używałem wyszukiwarki i nic co by mnie zadowoliło nie znalazłem tak wiec...

Wzmak musi byc na 12V (najlepiej bez przetwornicy) i miec koło 100W
    to śmieszne
    PS. Używałem wyszukiwarki i nic co by mnie zadowoliło nie znalazłem tak wiec...
    to jeszcze bardziej mnie śmieszy.

a poza tym to o kant taki pomysł, nie ten dział, lw jest do dupy, masz za mały schowek, jak masz dwudrożnego blaupunkta to po co citrzydrozna zwrotka, jak masz lw to czemu nie wiesz co to filtr dp, chocby nie wiem jak ci dobrze poradzic to i tak twój pomysł nie doczeka sie realizacjii..

Skomentuj

Ok wiem ze chyba sie nie da zrobić 100W wzmacniacza na 12V bez przetwornicy ale jakby dac 2xTDA1562... mówisz ze LW jest do dupy... poleć mi cos innego... Jeszcze go nie kupiłem dopiero robie projekt i rozeznanie... Nie powiedzialem ze napewno chce zamontowac tego BLAUPUNKTa, wolałbym zrobic cos w stylu trójdrożnej kolumny (mono)...

Skomentuj

ale w tym skuterze do schowka to ci dwie czy trzy półtoralitrowe staropolanki wchodzą?

Skomentuj

Szczerze... nigdy nie próbowałem ale powinny wejsc trzy butelki... Schowek to mniej wiecej prostokat z zaokrąglonymi rogami wym. 35cm x 29cm wyskokosc koło 25cm... Wiec 20cm Alphard spokojnie sie zmiesci i zostanie jeszcze miejsca na dwa pozostałe... lub ewentualnie BLAUPUNKTa...

Skomentuj

Wiec 20cm Alphard spokojnie sie zmiesci i zostanie jeszcze miejsca na dwa pozostałe... lub ewentualnie BLAUPUNKTa...
            przeczytaj cokolwiek na stronie głównej bo sie błaźnisz

Skomentuj

Nie rozumiem... Ja nie chce budowac subwoofera tylko najzwyczajniej na swiecie wmontowac trzy głosniki w deske i wsadzic do schowka... nadal uwazasz ze sie nie zmieszcza?

Skomentuj

nadal uwazasz ze sie nie zmieszcza?
                zmieszczą sie. tylko po co..?
                eeee/. tam ja nie bede całego świata naprawiał.. wszyscy pewnie czytają a nikt nie chce ci wprost powiedzieć ze pomysł jes mierny a wykonania nie bedzie jak przeczyatsz cokolwiek i sobie to przeczytaj jeszcze 2 razy.

Skomentuj

PlastiK, daj spokój,to bez sensu.Prądu ci nie starczy z tego odkurzacza to raz,dwa to watpie aby jakieś korzyści odsłuchowe z tego były.Pomysł dziecinny.I na tym poprzestańmy.

Skomentuj

Takie projekty sa realizowane i to z sukcesem http://www.skutery-tuning.pl/modules...owpage&pid=345 a myslałem ze to forum pomaga w realizacji pomysłów a nie od razu zakłada ze cos nie wyjdzie... załuje ze napisałem ze mam zamiar umiescic takie cos w skuterze... inaczej pewnie otrzymał bym odpowiedz na stawiane przeze mnie pytanie... narazie zadnej konkretnej wypowiedzi...

Skomentuj

radzę Ci wydać tą kase na pożądne słuchawki i co najwyżej preamp do nich co by za cicho nie było :)
                      serio...
                      w CA pobawisz się jak kupisz sobie wóz... :)
                      teraz o tym zapomnij...

[ Dodano: 2005-11-01, 01:04 ]
                      btw, po co pod dupą głośnik inny niż niskotonowy ??
                      i czemu 3 drogi akurat ??

zanim zaczniesz zadawać takie pytania poczytaj troche tego co tu piszemy na forum :)

btw ciekawe czym ten gość zasilił tego magnata...
                      1554 ?:)
                      bo nie wiem ile wytrzyma taki aku od skutera przy czymś większym ...
                      właśnie - jaki masz aku ?

Skomentuj

Pomysł może i dobry, ale nie masz o tym zielonego pojęcia! Porywasz się z motyką na słońce i dlatego wszyscy Ci to odradzają.

Skomentuj

głośniki w skuterze to lekka przesada, przeciez to nei ma zadnej przyjemności ze słuchania muzyki, juz lepiej jakieś mp3 i słuchawki........

Skomentuj

hmm woofer pod dupa...po co zeby podskakiwac w rytm muzyki?za malo mamy dziur w polskich drogach czy jak?dobre sluchawy do kasku i jazda a nie tam jakies niskotonowce pod siedzenie...wedlug mnie nie ma sensu takie cos....

Skomentuj

Mam juz zamontowane słuchawki z małym wzmacniaczem w kasku, podczas jazdy spełniaja swe zadanie idealnie... jednak chciałbym np. na jakims zlocie lub podczasz postoju w dalszej wyprawie równiez słuchac muzyki... nie mówiłem ze mam zamiar używać tych głośników podczas jazdy (od tego mam słuchawki)... pojecia moze i nie mam ale od czegos trzeba zaczac a widzialem proste uklady wzmaków (np. TDA1562)... i kolejny raz wszyscy wypowiadaja sie na temat mojego szalonego pomysłu zamiast pomóc mi w doborze głośników, wzmacniacza i zwrotnicy...

Skomentuj

polecam jakieś radyjko od ruskich na bazarze takie zeby się zmieściło w schowku i zebyś jeszcze inne zeczy mógł tam trzymać, a podczas postoju wyciągasz sobie stawiasz na kanapie i gra muzyka

Skomentuj

PlastiK, wzmacniacze potrzebują prądu !!
                                  jaki masz aku ?
                                  Twój pomysł jest i tak wg mnie bez sensu,
                                  po marnować schowek żeby móc czasami przyszpanować...

pojecia moze i nie mam
                                  a mimo wszystko się kłócisz??

Skomentuj

Poroniony pomysł. może i fajnie to na fotce wygląda ale ja bym się w to nie parał. Już lepiej kup chociażby starego malucha. wywal tylną kanape i nawal tyle, ile dusza zapragnie.

Skomentuj

kiedys widziałem takiego goscia w szczecinie co mial audio w skuterku.....smiesznei to wygladalo!!

Skomentuj

Czaruję...
                                      X