Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo Mocny Wzmacniacz CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo Mocny Wzmacniacz CA

Czesc mam takie pytanie czy ktos umialby zrobic wzmak do 2 takich glosnikow http://allegro.pl/show_item.php?item=69886034 i ile by to mniej wiecej kosztowalo chodzi mi :>?? Ewentualnie 2 oddzielne wzmacniacze na kazdy Glosnik. Moze ktos juz kiedys robil cos takiego :>?? Z gory dzieki za odp:) Pozdrawiam

po co aż na 2 ??

Skomentuj

takero, osna 2 głośniki tez wole 2 wzmaki.

Do tych głośników polecam 2xholton 400W 4R do tego 2 trafa 600W każde trafo na jeden głośnik + 40 000uF w zasilacz dla jednej końcówy.Podaję tutaj takie zapasu poniewaz mam na myśli długą pracę na naprawde wielkich mocach.

Skomentuj

Jesli jest ktos kto moglby obliczyc ile by mniej wiecej kosztowalo zrobienie takiego mobloka do jednego takiego glosnika to bede wdzieczny z gory dzieki i pozdrawiam :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
          takero, osna 2 głośniki tez wole 2 wzmaki.

Do tych głośników polecam 2xholton 400W 4R do tego 2 trafa 600W każde trafo na jeden głośnik + 40 000uF w zasilacz dla jednej końcówy.Podaję tutaj takie zapasu poniewaz mam na myśli długą pracę na naprawde wielkich mocach.
          nie wiem czy zauważyłeś , ale chodzi o CA a Ty tu trafami rzucasz :)

[ Dodano: 2005-11-03, 22:19 ]
          pozatym chodziło mi o to że po co do wozu tyle tych dB :/

Skomentuj

moze dBdrag

a co do holtonów to pachnie malizną
            ja bym dał 4 holtony w wersji rozszerzonej po 8 par mosfetów na kanal - dan nam to jakieś 800wat/cewke czyli łącznie 3,2kW (troche mało bo tyle powinien dostakwać kazdy z nich no ale....) do dBdrag na początek powinno wystarczyć generalnie jak by nie patrzeć potrzebujesz 64 par tranzystorów (standardowo z pary wyciąga się koło 100wat)

będzie cię to kosztowało +- 4-6 tyś zł (jeśli sam wszystko zrobisz) i koło 10kpln jeśli zlecisz komuś wykonanie tego

ps zastanawia mnie tylko jedno skąd weźmiesz alternator o wydajności 1000A tak niepomyliłem się tysiąca!!
            ps jeśli kupisz jakiś wzmak samochodowy za 1000zł to odrazu mozesz go wywalić jak wyciągnie 400wat przy 2 ohmach to juz będzie wyczyn....

Skomentuj

Robić się nie opłaca, ciekawe kto by się podjął zrobić przetwornice bardzo dużej mocy do tego wzmacniacza potwora, przetworka o mocy powyżej 300-400W to już jest problem, głównie z trafem. Lepiej kupić jakis sprawdzony wzmacniacz np BM PCH - 990 ATX

Skomentuj

trafo można kupić / zamówić ...
                np u mdcs-a...
                tylko ta firma u której zamawia przeraziłaby się jakby dostala zamówienie na takie coś
                ale zawsze można równolegle łączyć ...

Skomentuj

Bez sensu...
                  Masz kasę na takie głośniki a chcesz sam zrobić wzmacniacze , do tego trzeba mieć spore umiejętności , zwłaszcza do przetwornic dużych mocy.
                  Pozdro

Skomentuj

tylko że głośniki kosztowały w sumie 1.5 kpln,
                    pozatym nie sa się samemu zrobić :)
                    a firmowe wzmaki o takiej mocy jak powyższa kosztują pare razy tyle co DIY ...
                    a tu to już różnica paru ładnych tys zł ...

Skomentuj

dobra to niech mi ktoś poda linka do wzmaka o mocy 3kW i udowodni mie że on tyle ma...... PLX 3200 ma właśnie 3,2kW i kosztuje 3900zł a zaznaczam że jest to wzmak do zasilania z sieci 220 czyli samochodowy będzie o połowe drozszy jeśli będzie tej mocy ps ten wzmacniacz wazy 28kg
                      http://www.ads.com.pl/produkty_plx_3200.html# radze sobie poczytać to daje wyobrazenie z jakimi mocami masz do czynienia.... to jeden z najmocniejszych wzmaków estradowych a ty potrzebował byś takie dwa!!

Skomentuj

ja mam pomysł bierzemy te 2 wzmaki, ktore podał Sound Wave do tego generator pradotwórczy, albo 2 i w drogę. tylko t by musiał tir być, zeby sie wszystko zmiećilo

Skomentuj

Witam! Po przeczytaniu twojego postu i popatrzeniu na ten guwnianny głośnik i jego cenę, to aż mnie zatkało i siedzę już 10 minut i nie wiem, co mam Ci na pisać, najchętniej, to bym wziął me ter gumy i tak Ci włojił, żebyś przez miesiąc na pupę nie usiadł, nie dla tego, że chcesz sobie kupić, bo to jest dla ludzi, tylko dla tego, że jesteś tak na iwny i głupi. Jak to miałoby mieć 1000W to sam magnes musiałby być takiej wielkości jak średnica tego kosza, po drugie popatrz na decybele, ma, 89db. Jeżeli w ogóle tyle ma, co bardzo w to wątpię, bo jeżeli robią taki duży przekręt z samą mocą, to, dla czego nie zawyżyć samej skuteczności. Weź Kolego sobie kawałek książki, albo popytaj Kolegów na forum, niech Ci wytłumaczą gdzie tu tkwi haczyk, bo kupisz ten szajs, przyjdzie kolega ze wzmacniaczem 50W i z dobrym głośnikiem i będzie Ci w tedy bardzo przykro, że wywaliłeś tyle kasy. Za mniejsze pieniądze kupisz dobry głośnik, co ma 100db. I jak go wpakujesz do tego samochodu, to Ci przy 50-sieciu watach szyby wypadną. Wychodzi na to, że dobry biznes, nie jest tak trudno zrobić, tylko trzeba głupich znaleźć, ale widzę, że to też nie jest trudne.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Za mniejsze pieniądze kupisz dobry głośnik, co ma 100db. I jak go wpakujesz do tego samochodu, to Ci przy 50-sieciu watach szyby wypadną.
                            poprosze o linka do głośnika o skutecznosci 100db i mocy 50w rms za mniejsze pieniądze, do CA
                            z góry dziękuję.

Skomentuj

http://www.magnet.com.ua/speakers15.html

model M1523 moze moc większa (bo 300wat) i SPL "tylko" 98dB ale cena nizsza z tego co pamiętam to ponizej 600zł z kosztami sprowadzenia!!

głośniki pro do car audio spokojnie mozna ładować - w klubach pracują często w gorszych warunkach klimatycznych (duze zawilgocenie opary z dymiarki pijani kilenci itp...)

Skomentuj

Typowe estradówki, ale czy sprawdzą się w CA ? Do auta bardziej pasuje głośnik pompka, długa cewka duży xmax, duży skok pojemnościowy. Na wolnym powietrzu to ma mizerną efektywność ale w samochodzie to całkiem inna bajka

Skomentuj

Sound Wave, mi jednak chodziło o 50w rms i 100db.. takiego połączena nie widziałem.. kolega Rysiek41, widział.. i okna wypadają więc mnie ciekawi.. :)

Skomentuj

a kto powiedzial ze ten glosnik ma 50 w? ja przeczytalem ze ten glosnik z wzmacniaczem 50 w... a nie glosnik 50 w...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X