Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trafo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trafo

Witam!!
    Kupilem sobie trafo toroidalne 2X30 volt z mysla o podlaczeniu go do ukladu wzmacniacza z tda7294. Teraz chce wykonac filtr z mostka i 2 kondow po 10000mf...korzystam ze shematu ktory zalaczylem do posta. Problem w tym ze moje trafo ma 4 odczepy..dziwne...no i teraz ja wykminilem ze poprostu trzeba te dwa zwoje z jedne strony polaczyci bede mial zero a pozostale dwa do mostka i kondow i bedzie - i +...
    zanim to jednak bede podlaczal to chce sie upewnic.. czy to dobrze??

ps. dziwi mnie ze jak tak zlaczylem to na tych odczepach co maja dac + i - nie ma 60 v moze to dopiero po przefiltrowaniu...

Prosze o helpa zanim wszystko podlacze!!!

Pozdro!

Wez miernik, polacz dwa srodkowe wyprowadzenia i jesli bedziesz mial 60V AC na zewnetrznych to jest OK, a jak nie to polacz 1 z 3 lub 2 z 4 i tez sprawdz... Pierwszy sposob dziala na 99% - to zalezy jakiej firmy ten toroid...

Skomentuj

2x30 to jest teoretyczna wartośc , jak weźniesz miernik to bedziesz miał nawet ze 2 volty więskze napięcie, po połączeniu jak na obrazku pomiędzy + i - dwa razy więcej niż mierzyłęś czyli jakieś 60-64V jesli jest inaczej to prawdopodobnie masz złe wyjscia ze soba zwarte kombinuj az pomiędzy pozostałymi wolnymi wyjsciami bedziesz miał dane ci napięcie

Skomentuj

2X30 AC dla tda7294,zapewne wiesz ze na 4omach to długo nie pogra :)

Skomentuj

czemu tak twierdzisz....ludzie mocniejsze podlaczaja i jakos im chodzi...ja mam 6 ohm glosnik....czego mnie straszysz ???!!??!! :):)

Pozdr!

Skomentuj

ponoc to zalezy od tda trafiająsie takie ktyóre chodza i na 30v przy 4 a inne przy 26 na 4 klekają troszke szczescia i bedzie dobrze

Skomentuj

Dzieki:-)

Skomentuj

ja na swoim miałem 2x30DC i nigdy zabezpieczenie na 4R sie nie włączyło, no nawet wtedy ,gdy kumpel zwarł radiator z masą,a nie był izolowany od scalaka...

Na 6R-do suba wspaniałe,a na kolumnie tez dobrze,ale juz mniej wspaniale, bo w kolumnie szkodliwe działenie zwrotnicy<kondensator> przy wysokich częstotliwościach może włączać sie zabezpieczenie,ale mi się nie włączało na tda 7294 tylko na tda7250 ale to juz inna sprawa,za wolne tranzystory itp.

Skomentuj

Ja tez tak uwazam....Doman!! jestes coool:)

Skomentuj

Czaruję...
                  X