Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PCM2609 - karta muzyczna USB

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PCM2609 - karta muzyczna USB

Podobno scalak PCM2609 pozwala na wykonanie karty muzcznej bijącej na głowę SoundBlaster'y...
    Czy ktoś z was miał do czynienia z kartą USB na PCM2609 (ew. na PCM2702) i może coś o niej powiedzieć ?!?
    Czy ktokolwiek używa Speaker Workshop z kartą pod USB - są jakieś problemy ?

Prawda.
    PCM 2906? Ten układ masz na myśli? Nie powinno być problemu. Jest do niego płytka - kit AVT 509. O PCM2702 jest juz wątek, dźwięk z tego układu jest znakomity.

Skomentuj

Tak PCM2906 - tylko jak go zdobyć w Polsce...?

Skomentuj

Allegro. Jeśli mają w sklepie to i tak cena zabija -np. TME- 70zł, Allegro - 15zł za PCM2702.

Skomentuj

Mam możliwość zrobienia płytek pod ten i inne układy.

Myślę, że płytkę do karty dźwiękowej na tym układzie mogę wykonać z wierceniem otworów
          w granicach 20 złotych (wliczona wysyłka poleconym !).

Próbka płytki pod PCM2906 poniżej - tak mi to wychodzi .

Skomentuj

witam

mam karte na pcm2906, gra bezblednie - nie ma mowy o zadnych szumach itp.....
            ma ona tylko sens jesli mamy sampelki TI

a co do plytki to jest ona dwustronna no i ma tulejki przelotowe, ja robilem na orginalnej plytce avt. zaplacilem 20pln, za paczke nic bo mi zamowil kumpel majacy prenumerate czegos ze stajni avt :-)

a co do samej charakterystyki brzmienia podejzewam ze duzo zalezy od uzytych opampow i elemetow R i C czesci analogowej

Skomentuj

Gdzie moge kupić gotową taka karte?

Skomentuj

Czaruję...
              X