Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacze: P3A czy N-MOSFET Irka > który łatwiejszy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacze: P3A czy N-MOSFET Irka > który łatwiejszy?

WItam

Pytanie jak w temacie.
    Tzn który z tych dwóch wzmacniaczy jest latwiejszy w montazu i uruchomieniu?

Pozdr

prawdopodobnie p3a łatwiej uruchomić ,
    za to wzmak Irka oferuje lepszą jakość...

Skomentuj

wzmak irka ma pełne zabezpieczenia - z tego co pamięta.
      p3a brak.
      p3a to prosta konstrukcja - jak budowa cepa - gra i jest ok
      N-mosfet to dość ciekawa aplikacja tania i dobra więcej zabawy ale i efekt końcowy moze być lepszy

Skomentuj

n-mosfet tylko widzialem na fotce i widac ze jest przy nim wiecej do roboty

p3a skladalem i jesli sie ma wszystkie czesci i poprawnie sie go zmontuje to za 3 godzinki mozna go poskladac - ruszy bez problemow

Skomentuj

Takim pytaniem to Irek powinien się obrazić.

Skomentuj

bez przesady nie mam za co sie obrazac. Nic nie pisalem w tym temiacie bo dla mnie uruchomienie kazdego wzmaka jest latwe. Kazdy wzmak uruchamiasie tak samo a jak jest dobrze zmontowany z pewnych elementow to ustawiamy tylko prad spoczynkowy i gramy.
            Oba wzmaki roznia sie zastosowanymi tranzystorami mocy a od nich zalezy maksymalna moc wyjsciowa. Na pewno moj uklad ma wieksza sprawnosc co da wieksza moc z tego samego zasilacza no i ma zabezpieczenia wlacznie z cichym wlaczaniem/wylaczaniem.

Nie wiem do czego kolega chce zastosowac ten wzmak. I jak ma byc duza moc i samochod to wszystko to opisalem co i jak zmienic. Moj wzmak przeszedl testy w temperaturze od -5stopni do ponad +100stopni. Ciekawe czy ktos sprawdzal P3A w takich warunkach i jak sie zachowa jego prad spoczynkowy?

Skomentuj

Czaruję...
            X