Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz hi-fi z układami TDA7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz hi-fi z układami TDA7294

Na stronie http://sklep.avt.com.pl/ znalazłem Zestaw zmonntowany gotowy do uruchomienia czyli ja to tak rozumiem że już nic przy nim nie trzeba grzebać tylko podłączyć do prądu i podłączyć glośniki i będzie gralo cena wynosi 305zł.
    Pisalo o nim tak :
    Dwukanałowy wzmacniacz audio o mocy szczytowej 2Ą72W. Konstrukcja dla wymagających audiofili. Zastosowanie układów scalonych TDA7294 wykonanych w technologii BCD (połączenie technologii bipolarnej i unipolarnej) gwarantuje znakomite parametry muzyczne: maksymalna sinusoidalna moc wyjściowa (f = 1kHz, h<1: 72W pasmo przenoszenia (-1dB): 30Hz... 100kHz impedancja obciążenia: 4W napięcie zasilania: +/-24V.

P.S Czy ja dobrze to rozumiem ?
    Pozdro
    Załączone pliki

napisz do nich e-maila to Ci odpowiedzą.

Skomentuj

Jesli zestaw elementów kosztuje 170 złotych, a złożony 305 to raczej będzie bez transformatora, obudowy, jakiejkolwiek regulacji głośności. Chociaż 170 + 80 za trafo + 30 za obudowe to zostaje 25 za złożenie to chyba troche mało.

Tak mi się wydaje. Jeśli się mylę to mnie porawcie.

P.S. Ja składam właśnie wzmacniacz na 2xLm3886 trafo 2x30V 300 Watt + 4x4700uf + obudowa i jak narzie wyszło mi za wszysto 240 złotych.

Skomentuj

Czaruję...
      X