Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PIONEER a-209r

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PIONEER a-209r

witam kolega podrzucil mi w/w wmacnacz 2kanalowy na mofsetach. jest z nim problem bo nei dziala;p w ogole nei dostaje pradu. bezpieczniki sa okey. wiem tylko tyle. zadna dioda sie nie pali, na nic nie reaguje. moze wiecie co moze byc przyczna? moze wiecie jak sprawdzic to domowymi metodami? jakos wydaje mi sie ze to wina zasilacza ale moze sie myle... no i czy moze ktos z was ma schemat do niego?

jaka przyczyna - jakakolwiek :)
    trudno na tej podstawie powiedzieć...
    domowe metody :
    -lookasz do środka czy nie widać żeby coś było przypalone,
    -szukasz schematu w necie (możliwe że jest na elektrodzie)
    -bawisz sie z miernikiem
    a jak nie działa dalej to dzwonisz do serwisu pionka

Skomentuj

no wlansie na elce nie ma schematu.. w ogoel nie widac go nigdzie... a w srodku wyglada jaknajpoprawniej... wydaje mi sie ze kiedys walna w nim juakis kond bo wszystko pokryte jest taka specyficzna substancja ale chyba bylo naprawione. no nic dziekitakero, za zaiteresowanie;p

Skomentuj

Na początek pomierz czy trafo wogóle daje napięcia na wtórnym. Następnie pomierz czy działa sekcja zasilacza, jakie podaje napiecia. To na początek - do tego schemat ci nie potrzebny bo jeżeli miałeś cokolwiek doczynienia z elektroniką to chyba wiesz jak wygląda zasilacz :) Jeżeli z zasilaczem wszystko będzie oki(a nie sądze) to pomyślimy dalej.

Skomentuj

Ja za takie rzeczy zabieram sie podobnie jak kolega wyzej napisal.
          Ide od zasilacza i sprawdzam napiecia, po kolei, pozniej plyta glowna. Jak nic sie nie swieci to wyglada to na taka dosyc prosta usterke (raczej widoczna). Jak polowa wzmaka gra a droga nie to juz inna sprawa.

Moze troche nie na temat ale:
          Wczoraj mialem na stole pioneera 205 tak dla zabawy tuningowej, wywalilem ba4550 wsadzilem opa2134, odsprzegnalem wszystkie wieksze pojemnosci itp itd i musze przyznac ze wyrwalo mnie z butow jak to ponownie uslyszalem, szok, wzmak zagral jak nigdy dotad, super srodek, gora bez piachu, nawet na arn150 dalo sie tego sluchac z wielka przyjemnoscia.
          Takze jak juz sie dogadasz z tym wzmakiem to postaraj sie moze o jakis nawet maly tuning bo naprawde bardzo ale to bardzo warto, wzmak normalnie nie do poznania.
          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

no dzisiaj przejrze go, bede mial troche czasu i zobaczymy co da sie zrobic. dzieki;]

Skomentuj

Czaruję...
            X