Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reanimacja Radmora 5102-TE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Reanimacja Radmora 5102-TE

Co myślicie o reanimacji/renowacji wymienionego wzmaka ?
    Znalazłęm go ostatnio na strychu i mi się przypomniało jakie miał ciepłe brzmienie podłączyłem i sie rozpłynołem porównując go do Technicsa SU-8022
    Wpadło mi do głowy aby wsadzić mu nowe końcówki mocy żeby wyciągnąć jakieś 60/80 W na kanał (może tylko przód bo itak 2 kolumn uzywam)

Skoro to kiedyś był bardzo popularny sprzęt to moze już ktos przedemną wpadł na upgrade ?

Da się wymienić same końcówki bez zmieniania aplikacji :> niech mnie ktoś nakieruje czy wogóle cokolwiek się da :)

Żadne nowe końcówki.Można wymienić trafo na mocniejsze tzn.Większe napięcie wyjściowe 2x30V i odpowiednio dla sekcji.Na radiatory wstawić 2N3773.Pozostaje tylko problem z wychłodzeniem dlatego nie polecam tego zabiegu.

Dostaje białej gorączki jak ktoś pisze że radmor ma 4 końce mocy.

Nie dziw się że brzmienie radmora jest takie ładne bo porównujesz z najniższym technicsem z serii....

Skomentuj

jak wymienisz w radmorze końcówki mocy i zasilacz to tak jakbyś wymieniał w aucie cały silnik to już nigdy nie będzie radmor a pewnie trafiło by tam jakieś TDA blee
      jak już wymieniać to elki w zasilaczu i te mniejszena płytkach
      na elce jest cał wątek o tym kultowym sprzęcie

Skomentuj

A może jest ktoś kto by przeprowadził kilka zmian w moim radmorze oczywiście za jakimś wynagrodzeniem ? Wolałbym to zlecić komuś bardziej kompetennemu odemnie :)

[ Dodano: 2005-11-15, 15:58 ]
        2N3773 ma dużą moc ... rafoi drogie będzie jeśli by wyciskać ile się da ...
        Gdzie najtaniej można trafo kupić ? można dać am toroida ?

Skomentuj

Czaruję...
        X