Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam schematu [mocniejszy P3A]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam schematu [mocniejszy P3A]

witam

szukam schematu i pcb do P3A ale dla dwoch par tranzystorow( tranzystory 2SC i 2SA).

na elce i tu bylo to juz poruszane i przedstawioen bylo kilka pcb ale nikt nic nie sprawdzal w praktyce, dlatego jesli ktos by mial sprawdzony projekt to prosilbym o umieszczenie

nie wolisz wzmaka janka ?
    zawsze możesz dać 1 pare mniej

Skomentuj

ciagle slysze "wzmacniacz janka" a nie wiem dokladnie ktory to :)

tak sie sklada ze akurat mam 4 pary i chce zrobic wzmacniacz stereo po dwie pary na kanal, dlatego szukam jakiegos pcb

Skomentuj

wzmak janka ma 3 pary ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby dać 2
        zaraz gdzieś poszukam na hdd,
        ale napewno jest na www.elektroda.pl ...
        więc najpierw użyj opcji "szukaj"

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...r=asc&start=35

Skomentuj

widzialem juz wczesniej ten temat...

padly tylko posty z projektami ale nikt nie pisal o wynikach, w sumie to kusi mnie ta plytka od barszczyka na 3 parach, tylko nie lutowac ostatniej pary

a mam jeszcze inne pytanie

jakie max napiecie moge dac dla jednej pary przy obciazeniu 4 ohm? lezy mi zasilacz co po mostku ma 2x45V i zastanawiam sie czy moge tyle dac dla jednej pary

Skomentuj

dragon, wyniki? Masakra Wzmacniacz ma niesamowity wykop, jestem święcie przekonany że przytrzyma każdy (no... prawie ) głośnik w ryzach. Żadne P3A się do niego nawet nie umywa...

Skomentuj

a ile max mozna z niego wyciagnac W ??

Skomentuj

Przy zwykłych tranach 300W/4ohm. Jeżeli udało by się zastosować coś porządnego, to można by i ~400W/4ohm (tak bynajmniej wyszło, jak z borysgo2 dyskutowałem...)

Skomentuj

do ilu max par tranow mozna go rozbudowac i czy dalej bedzie stabilny na 4ohm....??

PS czlowiek caly czas sie uczy ;]

Skomentuj

Przewidziany jest na 3 pary...

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                        dragon, wyniki? Masakra Wzmacniacz ma niesamowity wykop, jestem święcie przekonany że przytrzyma każdy (no... prawie ) głośnik w ryzach. Żadne P3A się do niego nawet nie umywa...
                        mowisz o tym schemacie janka (ponizej fota)
                        http://img9.imageshack.us/my.php?image=schemat1dt.gif

czy o tym pcb barszczyka na 3 parach?

Skomentuj

A jaka różnica, bo nei rozumiem co porównujesz (pcb do schematu? :|) ??
                          I gdzie ta płyteczka jest?

ps. wcześniej pisałem o Janku oczywiście, ale przez przypadek odniosłem się do Twojej wypowiedzi o P3A (wnioski z używania p3a).

[ Dodano: 2005-11-27, 23:35 ]
                          Ajajaja... ale pokęciłem, już wiem gdzie to PCB... idę spać lepiej

[ Dodano: 2005-11-27, 23:36 ]
                          A... co do samego P3A, to chyba tam pisałem jak to gra... gra lepiej od TDA czy LM, jeśli chodzi o zastosowanie do subwooferów. Mogę powiedzieć, że charakteryzuje się takim lekko uwypuklonym basem. Ogólnie dość przyjmny...

Skomentuj

tak tak, wiem jak gra p3a

w sumie juz sam nie wiem, szukam czegos prostego i dobrego dla dwoch par tych trazystorow

z tym wzmacniaczem janka troche roboty bedzie, w sumie moge go sprobowac zlozyc tylko bez 3-ciej pary, na napieciu 2x45V i obciazeniu 4 ohm ile teoretycznie wyciagnie mocy?

no i ponawiam pytanie czy P3A na 4 ohm nie zjara sie przy zasilaniu 2x45V ? tranzystory mocy powinny spokojnie chyba wytrzymac
                            bo w sumie bym sprawdzil a sie nie pytal ale jakos niechce tego ukladu uwalic :) dlatego wole miec pewnosc

Skomentuj

Nie zjara się, ja katowałem 3pary na +-77V ,przy dobrym radiatorze nic się nie stanie. To ile można dać par zależy od tranzystorów sterujących, jak dacie MJ15034,35 to możecie dać 5par i nic się nie stanie. Aktualnie mam 4pary, sterujące to 2sa1306/2sc3298 i wszystko chula bez problemu.

Skomentuj

umnie steruyjace to BD ale pociagna spokojnie jedna pare na tym napieciu

co do tematu to sie chyba nie bede szczypac i dokupie 3 pare i wycisne max z tego
                                tylko martwi mnie ta plytka od janka, tranzystory widze trzeba bedzie na drutach wyprowadzac :/ chyba zrobie ten projekt od barszczyka

Skomentuj

Czaruję...
                                X