Witam wszystkich obecnych
ostatnio dostałem natchnienie i zamarzyło mi sie stworzenie własnego suba :) a konkretniej to subwofera ale nie zwykłego tylko aby oprocz głosnika niskotonowego był(y) w kolumnie jakiś głosnik grajacy tez te wysokie :) chodzi mi konkretnie oto ze po zalaczeniu tego juz normalnie mozna czegos posluchac bez dodatkowych glosnikow :) oczywiscie z naciskiem na basik, aby sobie nie komplikowac zycia wymysliłem ze moja kolumienka bedzie posiadala tylko glosniczki, wzmacniacz i reszte zrobiem w osobnej obudowie, cala konstrukcja na koncu bedzie podpieta pod kompa
wszystko pięknie ładnie tylko teraz schody sie zaczynają bo wymarzyc sobie cos jedno a zrobic drugie ;D więc prosze o jakies wskazowki od czego zacząc i jakie glosniki dobrac rodzaj a nie marke
bo ceny ile w to chce wlozyc jeszcze nie znam, napewno nie kupie wszystkiego w ciągu jednego dnia. Ten subik to moja pierwsza konstrukcja i na nim chcialbym sie czegos nauczyc niekoniecznie metoda prob i błędow
bo mam nadzieje ze pokierujecie mnie tak aby tych blędow niebylo
wkoncu kazdy jakos zaczynal ;D W tym momencie wiem co chce ale nie wiem zabardzo jak parametry glosnikow dobrac i wzmacniacza i wogole. Od czego powinienem zaczac?? wydaje mi sie ze chyba od mojego subika
a potem jakis wzmachol sie zrobi :)

Skomentuj